ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 12:23

ΑΡΘΡΑ

Συζητήσεις για το σεξ: 3 tips και 1 σημαντικό θέμα

0 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 20:38

Ενώ, κατά βάση, το σεξ είναι κάτι που λατρεύουμε να κάνουμε με τον/τη σύντροφό μας, το να μιλάμε για αυτό είναι μάλλον εξαιρετικά δύσκολο. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εκφράσουν τις ανάγκες ή τις ανησυχίες τους για το σεξ. Αλλά πρέπει να το προσπαθούν, όχι μόνο για να έχουν καλύτερη σχέση με τον/τη σύντροφό τους, αλλά για να απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο και οι ίδιοι.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε αυτήν τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη, τόσο για εσάς όσο και για τον άνθρωπό σας.

1. Μην αναφέρετε το θέμα ξαφνικά

Πρέπει να αποφύγετε το να ξαφνιάσετε τον/την σύντροφό σας με το θέμα που θέλετε να συζητήσετε. Και σίγουρα να μην κάνετε μια τέτοια συζήτηση αμέσως μετά το σεξ, στο κρεβάτι. Ξεκαθαρίστε από πριν για ποιο θέμα θέλετε να κουβεντιάσετε και κάντε την κουβέντα σε ένα μέρος στο οποίο θα νιώθετε και οι δύο άνετα, φροντίζοντας να έχετε αρκετό χρόνο για να συζητήσετε για όσο χρειαστεί.

2. Προτείνετε λύσεις

Δεν βοηθά το να παραπονιέστε μόνο ή να δείχνετε την απογοήτευσή σας. Είναι σημαντικό να προτείνετε λύσεις για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με τις σεξουαλικές σας επαφές. Πείτε στον/στη σύντροφό σας τι κάνει καλά και προτείνετε και άλλα πράγματα που θα σας άρεσαν.

3. Να έχετε υπομονή

Να θυμάστε πως έχετε διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες και μπορεί να είστε περισσότερο ή λιγότερο ντροπαλοί. Είναι σημαντικό να έχετε υπομονή στη συζήτηση και να ξεκινήσετε από κάτι πιο γενικό (π.χ. τη σχέση σας) πριν προχωρήσετε συγκεκριμένα στο σεξ.

Ένα θέμα που πρέπει σίγουρα να συζητήσετε

Ένα θέμα που πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσετε από νωρίς είναι τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είστε ειλικρινείς σχετικά με αυτά. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η απόλυτη διαφάνεια και από τις δύο πλευρές είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγείας. Ακόμη, ως άντρες μπορεί να δυσκολεύεστε να μιλήσετε για προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε. Μπορεί η σύντροφός σας να πιστεύει πως εκείνη ευθύνεται για τις σεξουαλικές σας επιδόσεις και αυτό να δημιουργήσει χάσμα μεταξύ σας.

Σημείωση: Αν είστε γυναίκα και ο σύντροφός σας σας έχει εμπιστευθεί ότι αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία, είναι σημαντικό να μην πανικοβληθείτε. Η πάθηση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Μια πρωτοποριακή θεραπεία, την οποία μπορείτε και να του προτείνετε, αν το επιθυμεί, είναι η θεραπεία με κρουστικά κύματα https://www.krokkas.gr/ . Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που εφαρμόζεται σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας. Τα κρουστικά κύματα είναι ανώδυνα και βελτιώνουν τη λειτουργία της στύσης, ενδυναμώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία του πέους.

Ωστόσο, πριν κάνει ο σύντροφός σας οποιαδήποτε θεραπεία, πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό του. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.