ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 13:02

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπουργείο Εσωτερικών: Τροπολογία για διευκόλυνση δήμων χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό

0 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 09:37

Με τροπολογία του το υπουργείο Εσωτερικών δίνει μεγαλύτερα περιθώρια λειτουργίας στους δήμους που δεν θα καταφέρουν να περάσουν προϋπολογισμό για το 2022. 

Με την τροπολογία διευρύνονται οι κατηγορίες των δαπανών που θα μπορούν να πληρώνουν με βάση τον προϋπολογισμό του προηγούμενου οικονομικού έτους, όσο βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό, επρόκειτο για ένα αίτημα της ΚΕΔΕ, καθώς υπάρχουν αρκετοί δήμοι που δεν καταφέρνουν να φέρουν προς έγκριση ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς είτε λόγω της κακής οικονομικής κατάστασής τους, που επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας, είτε λόγω απώλειας των εσόδων τους και των επιπλέον δαπανών για την αντιμετώπισή της που δεν αναπληρώθηκαν στο σύνολό τους από την έκτακτη επιχορήγησή τους ή για πολιτικούς λόγους που «εμποδίζουν» την ψήφιση του προϋπολογισμού για κάποιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ώσπου να ισχύσει ο νέος προϋπολογισμός και όχι αργότερα από τον Μάρτιο του νέου οικονομικού έτους ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει για πληρωμή υποχρεωτικών δαπανών.

Με τη νέα ρύθμιση σε αυτές προστίθενται, μεταξύ άλλων, οι αποδοχές του προσωπικού και η καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή του επιδόματος ένδειας στους δικαιούχους, τα έξοδα υποχρεωτικής ασφάλισης των οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας, τα ποσά για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και, τέλος, τα υλικά και το κόστος επισκευής βλαβών στο οδικό δίκτυο και στο δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού, η επισκευή του εξοπλισμού των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των παιδικών χαρών. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.