ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 20:57

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παραδίδεται στους πολίτες η πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου

0 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 10:29

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, βουλευτών του νοτίου τομέα και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραδίδεται στους πολίτες, σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στη συμβολή της με την οδό Αφροδίτης (Είσοδος Μαρίνα Φλοίσβου), η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής (ΠΕΠ Αττικής) και δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δήλωση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την παράδοση της πεζογέφυρας  

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Παλαιό Φάληρο καθώς ένα σημαντικό έργο για την πόλη, παραδίδεται προς χρήση.
Είναι αλήθεια ότι το έργο αντιμετώπισε σημαντικά και πρωτόγνωρα διαχειριστικά προβλήματα και αντιξοότητες, οι οποίες το καθυστέρησαν πολλές φορές, πηγαίνοντας το πίσω.

Σήμερα όμως παραδίδεται στους δημότες και τους επισκέπτες μας και αλλάζει την καθημερινότητα μας, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στην πρόσβαση μας από τον αστικό ιστό στο παραθαλάσσιο μέτωπο.

Η Δημοτική μας Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, δεν έπαψε ούτε μια στιγμή να προσπαθεί για την ολοκλήρωση του έργου και να αναζητά λύσεις για να ξεπερασθούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα .

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει γίνει στον τέως Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και Βουλευτή του Νότιου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη γιατί ήταν ο άνθρωπος που οραματίσθηκε, εισηγήθηκε και πάλεψε για αυτό το έργο καθώς και στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη , ο οποίος με πραγματικό του ενδιαφέρον, βοήθησε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα που εμφανίσθηκαν στην πορεία υλοποίησης του έργου.

Επίσης στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, στον νυν Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και στα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, οι οποίοι πάντα ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στις επισημάνσεις μας καθώς και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, που με σχετικές επερωτήσεις τους και παρεμβάσεις τους, ενδιαφέρθηκαν για την εκτέλεση και την υλοποίηση του.

Με την ευχή η νέα μας πεζογέφυρα να είναι καλοδιάβατη και οι Φαληριώτες να την ευχαριστηθούν διασχίζοντας την, καλώ όλους τους δημότες να την χρησιμοποιούν και να την προστατεύουν. Kαθιστώντας την ένα κόσμημα για την πόλη μας και αποτελώντας το νέο σημαντικό τοπόσημο για την παραλιακή μας ζώνη.

Η δεύτερη στην Αττική

Η νέα πεζογέφυρα είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ.

Πρώτη παραδόθηκε στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.