ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 04:35

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Λ. Ποσειδώνος: Τι κατέγραψε η κάμερα για τις παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη

1 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 09:36

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής με το οποίο εγκαταστάθηκαν δύο κάμερες ανίχνευσης της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες μέρες λειτουργίας των καμερών σε μία και μόνο διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Καλαμακίου, η κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα, που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.

Επισημαίνεται ότι με τη λειτουργία της κάμερας, η εγκατάσταση της οποίας ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στις 30 Ιουλίου, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι οι πολίτες άρχισαν να παρατηρούν την ύπαρξή της, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα, δηλαδή περίπου 400 την ημέρα. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού οι παραβιάσεις υποδιπλασιάστηκαν μόνο υπό τη γνώση ότι υπάρχει τεχνικό μέσο που τις καταγράφει.

Δεδομένου ότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι η σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία συνήθως επιφέρει σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ο περιφερειάρχης Αττικής είναι αποφασισμένος σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία να επεκτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών σε πολλές διασταυρώσεις στις οποίες συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα συνέπεια παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Παναγιωτης 10.09.21
Τυχαία η θέση που την τοποθέτησαν, δεν νομίζω… από την καλαμακιου αν θες να στρίψεις αριστερά για γλυφαδα περνάν 2-3 αυτοκίνητα σε κάθε φανάρι!!! Θα χρειαστείς τουλάχιστον 3-4 φανάρια για να βγεις παραλιακή!!! Βαλτές να βλέπουν οδικούς άξονες ταχείας κυκλοφορίας για να κανείς μετρήσεις, εκεί είναι επικίνδυνα και όχι όταν από στάση ξεκινάς η περνάς μα λίγο κοκκινακι την ώρα που οι άλλοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.