ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΜΑΙΟΥ 2022, 14:58

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται με ταχύτητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη η ενίσχυση των πληγέντων από τις φωτιές

0 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 18:00

Η χορήγηση άμεσης ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φωτιές ξεκίνησε και συνεχίζεται με ταχύτητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr, στην οποία οι πληγέντες δηλώνουν το αίτημά τους και παίρνουν την πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής, έναντι της επιχορήγησης επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, για την οικοσκευή και για την υποβολή αίτησης για επιδότηση ενοικίου - συγκατοίκησης, καθώς και για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Χθες Τρίτη καταβλήθηκαν 2.467.410,59 ευρώ σε 630 δικαιούχου, ενώ συνολικά από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν διατεθεί 19.181.261,65 ευρώ στους πρώτους 3.737 πολίτες, που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Την ίδια στιγμή, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα που επλήγη διαμορφώνεται ένα ολιστικό πλάνο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, το οποίο θα παρακολουθείται από την Προεδρία της Κυβέρνησης, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.