ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 10:15

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΕΛΕΡΠΕ: Ελάτε να απομακρύνουμε τις χελώνες από το Ελληνικό

0 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 09:05

Η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία ΕΛΕΡΠΕ οργανώνει Δράση απομάκρυνσης χελωνών και άλλων ερπετών από την περιοχή της παλιάς Αμερικανικής βάσης στο Ελληνικό. Τα έργα στην περιοχή πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και είναι σημαντικό τα ζώα να απομακρυνθούν ώστε να προστατευτούν από τα μηχανήματα, τις εκσκαφές, κοκ.

Η Δράση προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Αυγούστου 2021.
Αν ενδιαφέρεστε και μπορείτε να συμμετάσχετε, σας παρακαλώ στείλτε μήνυμα στη Μαρία Δημάκη (mdim@gnhm.gr) ώστε να καταγραφεί το ενδιαφέρον και να οργανωθεί αναλόγως η δράση. Σας παρακαλώ σημειώστε επίσης, αν έχετε μεταφορικό μέσο που θα μπορείτε να διαθέσετε και για τη μεταφορά άλλων μελών ή αν θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο, γενικά.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

4 ομάδες εργασίας με τις ακόλουθες ημέρες και ώρες αφετηρίας:
Σάββατο 28 Αυγούστου, ώρα 9:00,
Σάββατο 28 Αυγούστου, ώρα 17:00,
Κυριακή 29 Αυγούστου, ώρα 9:00,
Κυριακή 29 Αυγούστου, ώρα 17:00.

Μπορείτε να συμμετέχετε σε όσες ομάδες θέλετε και μπορείτε. Θα θέλαμε όμως να μας ενημερώσετε για να οργανωθεί καλύτερα η Δράση.

Το σημείο εισόδου στην περιοχή, είναι η διασταύρωση αμέσως πριν τον Υδατόπυργο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ερχόμενοι από Αθήνα. Μπαίνετε μέσα, προχωράτε και σταματάτε στο σημείο που θα δείτε κόσμο και αυτοκίνητα. Για όποιον έρθει με το ΜΕΤΡΟ, το σημείο συνάντησης είναι 600 μέτρα από τον σταθμό "Ελληνικό".
Δείτε τον επισυναπτόμενο χάρτη.

Εάν έχετε τη δυνατότητα να φέρεται καμία κούτα, παλιές εφημερίδες και παλιές μαξιλαροθήκες που δεν τις χρειάζεστε, θα είναι χρήσιμες για τη τοποθέτηση και μεταφορά των ζώων.

Μην ξεχάσετε να φοράτε ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στη φύση, λαμβάνοντας υπόψη πως υπάρχουν και σίδερα και άλλα εμπόδια, λόγω της δόμησης της περιοχής και φυσικά καπέλο για τον ήλιο. Επίσης, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας νερό και το κολατσιό σας.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.