ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΜΑΙΟΥ 2022, 14:16

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικονόμου: Όποιος δρα κάνει και λάθη – Τώρα είναι η ώρα της μάχης

0 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 15:32

Ξεκαθαρίζοντας ότι στο τέλος της κρίσης η κυβέρνησης θα έχει μεριμνήσει για να καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ανέφερε πως έχουν γίνει λάθη στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών σημειώνοντας με νόημα ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης, αφήνοντας, όπως έκανε πρόσφατα ο πρωθυπουργός να διαφανεί πως τυχόν ευθύνες θα αναζητηθούν όταν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και ανακοπεί η λαίλαπα που πλήττει τη χώρα.

«Κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «Όλοι μάχονται» για να προσθέσει ότι «όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε, το είπαμε και θα το ξαναπούμε» για να καταλήξει πως «τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης».

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αναφορικά με την ανασφάλεια που προκαλείται τόνισε πως κάποιοι αντιλαμβάνονται την ασφάλεια θολά. Ειδικά αυτή που στο παρελθόν δεν φρόντισαν ούτε και για την άμεση εκ των υστέρων αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν

Σημείωσε μάλιστα πως στο τέλος της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε. «Η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε. Περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική και ψυχολογική» είπε χαρακτηριστικά. «Κάτι» που όπως είπε ότι «άλλοι απέτυχαν να κάνουν» συμπληρώνοντας πως λαμβάνοντα μέτρα κάτι που δεν ήταν αυτονόητο στο παρελθόν.

Χαρακτήρισε ακόμη φθηνό αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει το επιτελικό κράτος υπενθυμίζοντας τα όσα έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια με έμφαση και στην αντιμετώπιση της πανδημίας κυρίως δε στην εφαρμογή του προγράμματος Ελευθερία για τους εμβολιασμούς.

O κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «με την πανδημία δεν τελειώσαμε».

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr, που ενεργοποιήθηκε και μέσω της οποίας οι πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και του Αυγούστου μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ώστε να λάβουν αποζημιώσεις για τις φθορές που έχουν υποστεί σπίτια, η οικοσκευή των νοικοκυριών, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Όπως εξήγησε, «η πλατφόρμα αυτή ήδη δέχεται τα πρώτα στοιχεία και λειτουργεί με εξαιρετικά απλό τρόπο. Η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από τα μητρώα της ΑΑΔΕ, επομένως τα περισσότερα στοιχεία για ακίνητα είναι αυτόματα προσυμπληρωμένα. Ο δικαιούχος χρειάζεται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, τα στοιχεία για το ακίνητο που έχει πληγεί (διεύθυνση, χρήση, καταλληλότητα κτιρίου για χρήση κ.α.) και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του, όπου θα πιστωθούν τα χρήματα»

Μετά την υποβολή της αίτησης, η πρώτη αρωγή προς τους πληγέντες περιλαμβάνει την προκαταβολή η οποία θα μπορεί να φθάσει μέχρι και 20.000 ευρώ για τα κατεστραμμένα σπίτια μαζί με την οικοσκευή, 8.000 ευρώ για τους επιχειρηματικούς χώρους και προκαταβολές 1.000, 2.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι προκαταβολές θα αρχίσουν να καταβάλλονται τις αμέσως επόμενες μέρες.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.