ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΜΑΙΟΥ 2022, 13:35

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΣ Λιτοχώρου: Ανοίξτε τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου

0 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 19:00

Την αντίθεσή του στο μέτρο της πολιτείας που απαγορεύει την πρόσβαση στο βουνό μέχρι τις 20 Αυγούστου λόγω των εκταταμένων πυρκαγιών που εκδηλώνονται σ' όλη τη χώρα, εκφράζει ο ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) Λιτοχώρου και συγκεκριμένα για την απαγόρευση πρόσβασης στον Όλυμπο. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μέτρο πλήττει επαγγελματίες που ασχολούνται με τον ορεινό τουρισμό, πράγμα που αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα μετά την παρατεταμένη οικονομική και υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα λόγω κορωνοϊού. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΣ

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Λιτοχώρου εκφράζει την αντίθεση του με τη συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δασικές περιοχές, μετά την 13/08/2021.

Σαν σύλλογος, με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ελέγχοντας την πρόσβαση στο δρυμό για 7 συνεχόμενα 24ωρα. Και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας, κάθε φορά που θα χρειάζεται.

Πλέον όμως που οι συνθήκες είναι ελεγχόμενες, δεν υπάρχει κατά την άποψη μας, κανένας λόγος για να συνεχιστεί η απαγόρευση πρόσβασης στο βουνό. Για το λόγο αυτό διακόπτουμε και την φύλαξη του δρόμου προς Αγιάννη.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να απαγορεύεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα η πρόσβαση στη φύση, με όλα τα θετικά αποτελέσματα που απορρέουν από αυτήν. Ούτε να αντικαθίσταται η υποχρέωση της πολιτείας για πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων με μέτρα καταστολής και απαγόρευσης.

Επιπλέον, στην περιοχή μας, όπως και σε άλλες περιοχές, είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον ορεινό τουρισμό. Η συνέχιση της απαγόρευσης θα είναι σοβαρό πλήγμα για την τοπική οικονομία, η οποία ήδη δοκιμάζεται από πέρυσι λόγω πανδημίας.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να εκφράσει επίσης την αντίθεση του και ζητάμε από την πολιτεία να άρει άμεσα την απαγόρευση.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.