ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 08:49

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Περιπολία στον Υμηττό βρήκε μεγεθυντικό φακό σε ξερόχορτα

0 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 13:49

Ένα μεγεθυντικό φακό τοποθετημένο πάνω σε ξερά χόρτα βρήκε κατά τη διάρκεια της περιπολίας της στον Υμηττό, ομάδα εθελοντών δασοφύλαξης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού (ΣΠΑΥ). 

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρει τα ακόλουθα: 

"Φακός πάνω σε χόρτα;;;;

Πριν από λίγο η περιπολία της ομάδας εθελοντών δασοφύλαξης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του ΣΠΑΥ εντόπισε μεγεθυντικό φακό τοποθετημένο σε ξερά χόρτα λίγο πιο πάνω από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, 100 μέτρα από τα πεύκα στο βουνό μας.

Τι είναι αυτό βρε λεβέντες; Kαλέσαμε την ασφάλεια και ενημέρωσα όλους τους συναδέλφους Δημάρχους του ΣΠΑΥ να αυξήσουν τις αντίστοιχες περιπολίες τους".

Πρόληψη για τις πυρκαγιές

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης στα πλαίσια της πρόληψης και προστασίας του Υμηττού για τις πυρκαγιές, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ έχει εγκαταστήσει θερμικές κάμερες στο βουνό, 200 υδροβόλα και δεξαμενές με νερό. Όλα αυτά δε παρακολουθούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Παράλληλα έχοντας αναπτύξει ένα πολύ αξιόλογο δίκτυο εθελοντών δασοπροστασίας εκτελεί οργανωμένες περιπολίες καθημερινά στον Υμηττό. 

"Είναι μία από τις πλέον σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η διοίκησή μας" έχει πει στο παρελθόν ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, χαρακτηρίζοντας τους εθελοντές "άγρυπνους φρουρούς του βουνού".  

Να σημειωθεί πως ο δήμος τους έχει προμηθεύσει με ότι υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι απαραίτητος προκειμένου να τους διευκολύνει στο έργο του.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.