ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΜΑΙΟΥ 2022, 13:56

ΑΡΘΡΑ

Γνωρίστε τα θετικά του πετρελαίου

0 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 12:10

Συνήθως, όταν πλησιάζει ο χειμώνας όλοι αρχίζουμε να αναζητάμε λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού μας.

Βέβαια, το πιο σωστό είναι να αρχίσετε την αναζήτηση νωρίτερα, ήδη από το τέλος του καλοκαιριού, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε τελευταία στιγμή προβλήματα. Οι διαθέσιμες επιλογές σας είναι πολλές.

Υπάρχουν λέβητες και καυστήρες πετρελαίου, λέβητες συμπύκνωσης αερίου, επίτοιχοι ταχυθερμαντήρες αερίου κ.ο.κ. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να κάνετε την επιλογή που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες για θέρμανση.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά θετικά στοιχεία της θέρμανσης με πετρέλαιο που μπορεί να σας βοηθήσουν αν σκέφτεστε τη συγκεκριμένη λύση.

1. Αποδοτικότητα

Το πιο σημαντικό από όλα σε ένα σύστημα θέρμανσης είναι να είναι αποδοτικό. Αυτό σημαίνει να μπορεί να προσφέρει σημαντικό βαθμό θέρμανσης, χωρίς όμως να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα καυσίμων. Το πετρέλαιο έχει σίγουρα αυτό το θετικό. Αν το συγκρίνετε με άλλες πηγές ενέργειας, θα παρατηρήσετε ότι μια μικρή ποσότητα πετρελαίου παράγει σημαντική ποσότητα θέρμανσης. Και τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης είναι αποδοτικά, απλώς η βασική διαφορά έγκειται στην ποσότητα θερμότητας που παράγουν. Αυτό σημαίνει το αμέσως επόμενο…

2. Εξοικονόμηση χρημάτων

Επειδή ακριβώς η αποδοτικότητα του συγκεκριμένου καυσίμου είναι μεγάλη, μπορείτε να κάνετε καλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων με αυτήν την επιλογή. Δεν θα χρειάζεται να αγοράζετε πολύ συχνά πετρέλαιο, ενώ μπορείτε να επιλέξετε και τον προμηθευτή σας. Οι τιμές του πετρελαίου δεν είναι, φυσικά, σταθερές, αλλά με λιγότερη κατανάλωση θα έχετε και λιγότερες ανάγκες για ανανέωση της ποσότητας στον λέβητά σας. Παρακάτω θα αναφέρουμε και κάτι ακόμη που θα σας βοηθήσει στην εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων.

3. Είναι διαθέσιμο παντού

Αυτό είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό θετικό στοιχείο του πετρελαίου. Σε αντίθεση με το φυσικό αέριο το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε ένα δίκτυο με το οποίο θα συνδεθεί το σπίτι ή η πολυκατοικία στην οποία μένετε, το πετρέλαιο μπορεί να έρθει σε εσάς όπου και αν βρίσκεστε. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε ακόμη και στο απομονωμένο σας εξοχικό.

Σχετικά με την εξοικονόμηση

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμων και, κατ’ επέκταση, για την εξοικονόμηση των χρημάτων σας, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το εξής: Η τακτική συντήρηση στους λέβητες και τους καυστήρες πετρελαίου από έναν τεχνικό, αλλά και η ρύθμισή τους στις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας, μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Επίσης, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση του καυσίμου, μειώνοντας τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα (ειδικά αν ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερα κρύος μια συγκεκριμένη περίοδο), ακολουθώντας τις συμβουλές ενός ειδικού.

Καταλήγοντας, το πετρέλαιο είναι μεν μια συνηθισμένη επιλογή για τη θέρμανση, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που το καθιστούν πράγματι καλή επιλογή. Εδώ είδαμε μερικούς μόνο από αυτούς.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.