ΑΛΙΜΟΣ

O Δήμαρχος Αλίμου και το μέτρο στην πολιτική

γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης 4 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, 22:32

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα πετυχημένων πολιτικών είναι το μέτρο. Να γνωρίζουν πότε πρέπει να μιλάνε, να σκέφτονται πάντα δύο φορές αυτά που θα πουν δημόσια και τέλος να έχουν την αντίληψη να καταλαβαίνουν αυτά που δεν γνωρίζουν, ώστε να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, ενώ η Πολιτική Προστασία δίνει την μάχη με τις φλόγες σε όλη την χώρα, με μία δημόσια ανάρτησή του, την κατηγόρησε, διότι ο δήμος του, όπως αναφέρει, βρίσκεται ανάμεσα στους 5 δήμους της χώρας που δεν έχει δεχθεί κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας.

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ήταν η τελευταία φωτιά στα "δάση" του Αλίμου αλλά ο δήμαρχος προκειμένου να αποδείξει ότι το σχόλιο που εισέπραξε από έναν υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας, όταν του είπε ""Τί πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;" και ζητάτε χρήματα, ήταν λάθος, πόσταρε μερικές φωτογραφίες από μία φωτιά μικρής έκτασης που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στο παραλιακό μέτωπο, τονίζοντας επιδεικτικά ότι "έχει και ο Άλιμος πράσινο που κάηκε"....


Αυτό βέβαια που ξέχασε να πει ο δήμαρχος στο "oργισμένο" κείμενο του ήταν ότι η περιοχή που κάηκε είναι ιδιωτική και ανήκει στην Ελληνικό Α.Ε., δηλαδή ιδιωτικό οικόπεδο, και στο συγκεκριμένο σημείο, κάηκαν στην κυριολεξία 5 θάμνοι και 100 τ.μ. ξερόχορτων, όπως συχνά βλέπουμε να συμβαίνει και σε πολλούς άλλους δήμους και αντιμετωπίζονται με ίδια μέσα αρχικά και την Πυροσβεστική. 


Το σημείο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά είναι ένα πάρκο το οποίο πλέον ανήκει στην Ελληνικό Α.Ε. 

Η Πολιτική Προστασία έκρινε προφανώς ότι εκ των πραγμάτων ο Άλιμος δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης για την πυροπροστασία του πρασίνου του σε αντίθεση με άλλους δήμους που έχουν περιαστικό πράσινο και συνορεύουν με ορεινούς όγκους.  Αυτό απ' ότι φάνηκε δεν άρεσε στον κ. Κονδύλη και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Πολιτική Προστασία.

Ο δήμαρχος φυσικά μπορεί αν θέλει να εγκαταστήσει συστήματα πυρόσβεσης στα "δάση" του Αλίμου, με ιδίους πόρους όπως κάνουν πάρα πολλοί συνάδελφοί του, πυροφυλάκια σε ολόκληρη την πόλη του και θερμικές κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς σε κάθε νησίδα δρόμου που έχει 10 λουλούδια, και 8 θάμνους.


Πάντως, αν τελικά αποφασίσει με δημοτικούς πόρους να ξεκινήσει δράσεις πυροπροστασίας στον Άλιμο, του προτείνουμε να ξεκινήσει συστήνοντας αρχικά μία εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης για τα "δάση" του Αλίμου. Θα είναι μια καινοτομία... η οποία μπορεί να συμπεριληφθεί στο επόμενο ντοκιμαντέρ του δήμου, το οποίο θα περιγράφει, την "άγρια φυσική ομορφια", την χλωρίδα και την πανίδα του Αλίμου...
ΥΣ. Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Αλίμου έχει δυσανεξία στην κριτική. Το τελευταίο διάστημα έχει μοιράσει σε φορείς, συλλόγους, υπαλλήλους του δήμου και ΜΜΕ, δεκάδες εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές.

Του θυμίζουμε ότι είναι δημόσιο πρόσωπο το οποίο υπόκειται σε έλεγχο, κριτική, ακόμα και σε σάτυρα, όσο δυσάρεστη αυστηρή και αιχμηρή μπορεί να γίνει.

Αν θεωρεί ότι το vimaonline.gr μετά από 30 χρόνια δημοσιογραφίας θα φοβηθεί από τις αγωγές και τις μηνύσεις που καταθέτει σε βάρος του είναι γελασμένος. 

Στην δημοκρατία τα πεπραγμένα και οι συμπεριφορές των εκλεγμένων ελέγχονται, στους υπόλοιπους αφιερώνουμε την σειρά του Netflix "How to become a tyrant".

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Μαρία 08.08.21
Ακούς για δάση στον Άλιμο και βάζεις τα γέλια...
Απάντηση
Αλιμιώτης 07.08.21
Τριάντα χρόνια το vimaonline δεν έκανε τις σαχλαμάρες που κάνει τα τελευταία 3-4. Έχετε γίνει περιγελος. Καλά σας κάνει ο Κονδύλης. Πάω στοιχημα οτι θα σβησετε το σχολιο μου, γιατί είστε κότες και έχετε μεγάλη 'δυσανεξία στην κριτική'.
Απάντηση
Ε.Σ. 07.08.21
Aντρίκο εσύ είσαι η έχεις βάλει τον Γιωργάκη να γράφει.... βλέπω σε πονάει η κριτική.
Απάντηση
αντύπας 07.08.21
Το ποιος έχει δυσανεξία φαίνεται από το επίπεδο του σχολίου σου
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.