ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 09:06

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Επίσκεψη Γερμανικής αντιπροσωπείας στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

0 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 11:50

Με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο συναντήθηκαν στο δημαρχείο της πόλης ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Έρνστ Ράιχελ, ο βουλευτής του SPD κ. Σπιρινγκ Ράινερ και υψηλόβαθμα στελέχη της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος επεσήμανε την σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων όπως και την αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο μερών με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στην διαχείριση μεγάλων επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Υφυπουργός τόνισε την σημασία ανάπτυξης κοινών δράσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, των υποδομών, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Η γερμανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στη συνέχεια από τον δήμαρχο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στην μαρίνα Ελληνικού, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ν/Α Ευρώπη.

Η συνάντηση έκλεισε με την παράθεση δείπνου εργασίας ενώ το φθινόπωρο σε νέα συνάντηση θα ανακοινωθεί και επίσημα η έναρξη της συνεργασίας.









Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.