ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 16 ΜΑΙΟΥ 2022, 12:48

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τέλος εποχής για τα Village Cinemas του Παλαιού Φαλήρου - Η επόμενη μέρα

0 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 08:47

Παρελθόν αποτελούν εδώ και μερικές ημέρες τα Village Cinemas στο Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή
αποδίδεται στο γεγονός ότι η σύμβαση της ενοικίασης του χώρου έβαινε προς τη λήξη της και ο νέος ιδιοκτήτης των ακινήτων προτίθεται να τα διαθέσει για διαφορετική χρήση.

Σύμφωνα με την BNB Daily, η Brook Lane Capital, με επικεφαλής τον Aziz Francis, η οποία στις αρχές του 2020 είχε αποκτήσει έναντι €30 εκατ. από την Alpha Bank το εμπορικό κέντρο, South Polis – που ήταν μισθωμένο στην Village – έχει σκοπό κατά πάσα πιθανότητα να αναπτύξει κτίρια γραφείων.

ΠΟΙΑ VILLAGE ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Πηγές της Village Roadshow επιβεβαίωσαν τη διακοπή λειτουργίας του Village στο Φάληρο, προσθέτοντας ότι σήμερα, στην Αθήνα λειτουργούν τέσσερα Village Cinemas και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες περιοχές:
• Στο Μαρούσι, στο The Mall Athens
• Στον Άγιο Δημήτριο, στο Athens Metro Mall
• Στον Ρέντη
• Στο Παγκράτι

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούν Village Cinemas σε Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos), Βόλο και Λάρισα (Fashion City Outlet)

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ BIG PROJECTS

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι, οι επόμενες μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες - με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας - θα δημιουργηθούν εντός των εμπορικών κέντρων στο big project του Ελληνικού. Σημειώνεται ότι, Lamda Development και Brook Lane Capital βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του πύργου μικτής χρήσης (γραφεία, ξενοδοχεία) στο Ελληνικό, από την πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

ΤΟ ΝΕΟ... ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Σημειώνεται ότι, για την είσοδο στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες – οι οποίες λειτουργούν πια στο 85% της χωρητικότητάς
τους από 50% πριν - απαιτείται, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (αφού έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση των δόσεων), είτε βεβαίωση νόσησης (με ισχύ έως 6 μήνες από τη νόσηση), είτε αρνητικό self test και δήλωση γονέα, για άτομα με ηλικία κάτω
των 18 ετών. Παράλληλα, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της προβολής.

Θυμίζουμε ακόμη, ότι τα εισιτήρια κλείνονται μόνο ηλεκτρονικά (e-tickets), αν και, όπως αναφέρουν πηγές της Village, στις αίθουσές της έχουν τοποθετηθεί αυτόματοι πωλητές στα φουαγιέ, για εξυπηρέτηση θεατών, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Αναφορικά, τέλος, με την προσέλευση του κόσμου, σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ότι, η εικόνα είναι καλύτερη από πέρυσι, καθώς έχουν βγει κάποιες ενδιαφέρουσες νέες ταινίες και μάλιστα, στις παιδικές, κάποιες ημέρες υπήρξε και…sold out. Ωστόσο με δεδομένο ότι, για το σύνολο των ταινιών ο βασικός πυρήνας του κόσμου είναι ηλικίας 15-24 ετών, δηλαδή μη εμβολιασμένοι, οι
προσδοκίες και για τη φετινή χρονιά, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές, ενώ κρίσιμη παραμένει και η εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.