ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 00:15

ΑΡΘΡΑ

4 βήματα για να μάθετε σωστά μια ξένη γλώσσα

0 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 19:19

Η επικοινωνία, η περιέργεια, η γλωσσομάθεια και η ανάγκη για περισσότερα επαγγελματικά εφόδια είναι οι βασικοί λόγοι που ωθούν τους ενήλικους να μάθουν μια ξένη γλώσσα. Το σωστό φροντιστήριο είναι σίγουρα ένας από τους παράγοντες που θα βοηθήσουν στην επιτυχία.

Η αναζήτησή σας πρέπει να έχει τις εξής παραμέτρους:

1. Ευέλικτο ωράριο

Σαν ενήλικας μπορεί να εργάζεστε, να σπουδάζετε, να ασχολείστε με το μεγάλωμα των παιδιών, γι’ αυτό και ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να είναι εμπόδιο που θα σας σταματά από το να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Στην προσπάθειά σας λοιπόν να μάθετε μια ξένη γλώσσα, εξυπακούεται ότι έχετε εξοικονομήσει και τον αντίστοιχο χρόνο. Παράλληλα, το φροντιστήριο στο οποίο θα απευθυνθείτε θα πρέπει να μπορεί να παρέχει ευέλικτες ώρες μάθησης και ακόμα καλύτερα, μαθήματα εξ αποστάσεως. Έτσι, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα την καθημερινότητά σας και να παραμένετε συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις σας. Κάποιες πλατφόρμες μάλιστα, ανεβάζουν τα μαθήματα διαδικτυακά και σας δίνετε η δυνατότητα να τα παρακολουθείτε όποτε σας εξυπηρετεί.

2. Value for money παροχές

Μια ενδελεχής έρευνα αγοράς θα σας βοηθήσει να συγκρίνετε τιμές και παροχές, έτσι ώστε να μείνετε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που θα λάβετε. Για παράδειγμα, κάποια κέντρα σπουδών κάνουν έκπτωση αν κλείσετε τη θέση σας νωρίς ή αν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας φοιτά ήδη εκεί. Επίσης, ένα πολύ οικονομικό πακέτο δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στην ποιότητα που αναζητάτε. Ούτε όμως τα ταχύρρυθμα προγράμματα που υπόσχονται πτυχία σε λίγους μήνες είναι πάντα αξιόπιστα με καλά αποτελέσματα.

3. Κάντε τεστ γνώσεων

Αν πρόκειται να συνεχίσετε μια γλώσσα που κάνατε στο σχολείο, ζητήστε από το φροντιστήριο να κάνετε ένα τεστ προσομοίωσης για να δείτε ακριβώς το επίπεδό σας. Αν πάτε κατευθείαν σε επίπεδο πτυχίου, χωρίς να περάσετε κάποιο τεστ, ίσως δεν τα πάτε καλά και απογοητευτείτε, ενώ παράλληλα θα χάσετε χρόνο και χρήματα. Εξάλλου, ένα καλά οργανωμένο και αξιόπιστο κέντρο σπουδών θα σας ζητήσει από μόνο του να περάσετε κάποια αξιολόγηση για να σας κατατάξει στο κατάλληλο τμήμα.

4. Επισκεφθείτε το χώρο

Ανεξάρτητα από το αν θα έχετε φυσική ή διαδικτυακή παρουσία στα μαθήματα, πρέπει να γνωρίσετε τους ιδιοκτήτες και τους καθηγητές από κοντά. Ο χώρος λέει πολλά για την ποιότητα των σπουδών. Αν είναι φιλικός ή αποστειρωμένος, καθαρός ή παραμελημένος, φωτεινός ή απόμερος, όλα έχουν τη σημασία τους. Ενημερωθείτε για το χρονοδιάγραμμα της ύλης, τις εξετάσεις και τα διαγωνίσματα, τα βιβλία που θα κάνετε όπως και τα διπλώματα που παρέχονται. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.