ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 09:30

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αθανασίου: Στα 1,2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις στο Ελληνικό μέχρι τέλος του έτους

0 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 12:02

Στα 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν μέχρι τέλος του έτους οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Στην ημερίδα, την οποία οργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ο κ. Αθανασίου είπε πως μέχρι τώρα οι πωλήσεις και οι προπωλήσεις ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της Lamda Development δεν είχε υπολογίσει πως οι προπωλήσεις θα φτάσουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα επίπεδα.

Αναφορικά με το μεγάλο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει η εταιρεία στην έκταση του Ελληνικού, το Vouliagmenis Mall, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, η κατασκευή των υποδομών (δίκτυα και άλλες κοινόχρηστες υποδομές) θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενους έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των πρώτων κτιρίων.

Μεγάλη έμφαση δίνει η εταιρεία στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία – brain gain – με το 25% των νέων προσλήψεων να είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25%, ενώ η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3δις, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της Εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την πρώτη πενταετία.  

capital.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.