ΓΔ: 907,03 0,90% EUR/USD: 1,1627

ΑΡΘΡΑ

Η πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει

0 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 14:16

Ψάχνετε να βρείτε ένα σοκολατένιο γλυκό; Ανοίγετε το ψυγείο και δεν βλέπετε τίποτα ενδιαφέρον; Παράλληλα, νιώθετε ότι δεν αντέχετε να κάνετε μια περίπλοκη διαδικασία και να ακολουθήσετε μια πολύ δύσκολη συνταγή; Σας έχουμε τη λύση!

Η σοκολατόπιτα είναι από τα πιο λαχταριστά και εύκολα γλυκά με σοκολάτα. Αν λατρεύετε τη σοκολάτα, το αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας ξετρελάνει! Τα υλικά είναι λίγα και απλά. Ωστόσο, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην εκτέλεση της συνταγής για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τη σοκολατόπιτά σας

• 1 ¼ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ¾ φλ. ζάχαρη
• ¼ φλ. κακάο
• 1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 φλ. γάλα
• 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1/4 φλ. κακάο
• 1 1/3 φλ. βραστό νερό
• ½ φλ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αφού τοποθετήσετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την πρέζα αλάτι και τη βανίλια σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, ώστε να αναμειχθούν πλήρως. Το τελικό μείγμα θα πρέπει να έχει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μείγμα που ετοιμάσατε.

Έπειτα, με το σύρμα ή κάποιο ηλεκτρικό μίξερ αρχίστε να ανακατεύετε σιγά σιγά το μείγμα σας και αυξήστε κλιμακωτά την ένταση του ανακατέματος.

Tip: Μην ανακατέψετε πάρα πολύ το μείγμα σας, καθώς, με το συγκεκριμένο αλεύρι, μπορεί το γλυκό σας να καταλήξει να έχει μια πιο μαστιχωτή υφή.
Ανακατέψτε, λοιπόν, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Βουτυρώστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε και ρίξτε το τελικό μείγμα μέσα. Αφού έχετε προθερμάνει το φούρνο σας στους 170 ℃, ψήστε το γλυκό σας για περίπου 40 λεπτά. Στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.

Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήστε να πάρει μια βράση μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Με το που αρχίσει να βράζει το μείγμα, αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Για το τέλος:
Αφού βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι από πάνω και το γλυκό θα είναι έτοιμο!
Με την πρώτη μπουκιά θα μαγευτείτε από το αποτέλεσμα. Τέτοια εύκολα γλυκά με σοκολάτα, είναι πραγματικά μια εξαιρετική λύση σε περίπτωση που δεν θέλετε να παιδευτείτε πολύ με όλη τη διαδικασία προετοιμασίας τους.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.