ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Γυμναστήριο - Παλάτι στο Παλαιό Φάληρο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 13 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, 19:14
Άλλοι δήμαρχοι κάνουν έργα... και άλλοι απεργία πείνας...

Στην τελική ευθεία απ' ότι φαίνεται μπήκε η ανέγερση ενός ακόμη μεγάλου έργου στο δήμο Παλαιού Φαλήρου. Πρόκειται για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων, προϋπολογισμού 8.195.330 ευρώ, το οποίο θα είναι  ένα πραγματικό Παλάτι στην παραλιακή ζώνη.

Η τεχνική έκθεση - τεχνική περιγραφή περιλαμβάνει τρία (3) κεφάλαια με λεπτομέρειες επί της κατασκευής του, που  όταν ολοκληρωθεί, θα έχει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει πολλά ομαδικά αθλήματα, όπως BASKET, VOLLEY, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5Χ5 κ.ά.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, προβλέπεται να υπογραφεί εντός του τρέχοντος μηνός, με υπογράφοντες τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη.

Η μελέτη του έργου παρουσιάστηκε σε διαφάνειες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 28-12-2011, ημέρα κατά την οποία συζητήθηκε από το σώμα και ο Προϋπολογισμός του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί πως, υπάρχει χώρος 25 στρεμμάτων, που θα δενδροφυτευθεί εξ ολοκλήρου, με αποτέλεσμα, το κλειστό αυτό Παλάτι - Γυμναστήριο να βρίσκεται μέσα σε μια όαση πρασίνου, καθιστώντας το έτσι ένα κόσμημα για όλα τα νότια προάστια και όχι μόνο για την πόλη του Φαλήρου. Και βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, θα αποτελεί συνέχεια δύο άλλων μεγάλων έργων που θα κατασκευαστούν λίγο πιο πέρα, της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Μητροπολιτικής Όπερας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από έγκυρες πηγές, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου, το έργο προβλέπεται να παραδοθεί σε χρονικό διάστημα 16 μηνών στο Δήμο.
Πολλοί βέβαια, θα απορήσουν για το χρόνο παράδοσης, αλλά ας μη ξεχνάμε πως, γι' αυτή τη Δημοτική Αρχή που διοικεί τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί ότι είναι εφικτό, δεδομένου πως, το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, κάτω από τη συνεχή καθημερινή παρουσία και επίβλεψη του Δημάρχου κ. Χατζηδάκη, ολοκληρώθηκε μέσα σε 20 μήνες!  

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 
Το νέο κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων με συνολική χωρητικότητα 990 θέσεων θα εγκατασταθεί στην παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα στο Βορειοανατολικό τμήμα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, ανατολικά του υφιστάμενου συγκροτήματος του Ανοικτού Κολυμβητηρίου, αθλητικές δραστηριότητες του δήμου. 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη κατά το δυνατό ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης. 

Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα εκπληρώσει τον πιο πάνω στόχο και θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτιρίου όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου. 

Ο προσανατολισμός του κτιρίου είναι κατά τον μεγάλο του άξονα Ανατολικός - Δυτικός. Οι κερκίδες κατασκευάζονται στη μικρή Δυτική πλευρά και συνεπώς ο αγωνιστικός χώρος έχει κατά τον μεγάλο του άξονα προσανατολισμό Βορρά - Νότο. Με τη διάταξη αυτή εξασφαλίζεται και ο σωστός φυσικός φωτισμός της αίθουσας χωρίς να προκαλούνται ενοχλητικές θαμβώσεις ή αντανακλάσεις. 

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η κατασκευή δύο γηπέδων καλαθοσφαίρισης, πέντε γηπέδων αντισφαίρισης και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Τα γήπεδα αυτά είναι ανοικτά και χωροθετούνται σε συνέχεια των υφισταμένων στην Ανατολική περιοχή του Αθλητικού Κέντρου. 

Ο ενδιάμεσος ελεύθερος περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την κίνηση πεζών ενώ παράλληλα θα σημανθούν οι περιοχές κίνησης οχημάτων ασφαλείας και τροφοδοσίας. 

Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν: 

1. Αίθουσα Αθλοπαιδιών και Γυμναστικής. 
2. Υποστηρικτικούς χώρους. 
3. Αποδυτήρια αθλητών. 
4. Αποδυτήρια διαιτητών - προπονητών - προσωπικού. 
5. Γραφείο ελέγχου - γραφείο διοίκησης - ιατρείο - αίθουσα συγκέντρωσης αθλητών. 
6. Χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων. 
7. Κλιμακοστάσιο - Ανελκυστήρα. 
8. Κερκίδες. 
9. Επίπεδο Δημοσιογράφων. 
10. Εξυπηρέτηση κοινού. 


Προϋπολογισμός Μελέτης 

Εκσκαφές - καθαιρέσεις - αποξηλώσεις 200.000 ευρώ. 
Σκυροδέματα 400.000 ευρώ. 
Κερκίδες 25.000 ευρώ. 
Πάσσαλοι 500.000 ευρώ. 
Μεταλλικά 255.000 ευρώ. 
Τοιχοδομές 210.000 ευρώ. 
Ξυλουργικά 135.000
Μεταλλουργικά -Αλουμινοκατασκευές 
συμπεριλαμβ. των υαλουργικών 200.000 ευρώ. 
Καλύψεις, επενδύσεις, επιστρώσεις, εξοπλισμός 890.000 
Υδραυλικά, αποχετεύσεις, πυρόσβεση  200.000. 
Ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, ανελκυστήρας  535.000. 
Κλιματισμός, θέρμανση, αερισμός, καύσιμο αέριο  650.000
Πράσινο, διαμορφώσεις, περιφράξεις 155.000. 
Ανοικτά γήπεδα  400.000 ευρώ. 
Μελέτη εφαρμογής 175.000. 
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών / ηλιακών 250.000 ευρώ. 

Γενικό άθροισμα Δαπανών 5.180.275 ευρώ. 
Γενικά  έξοδα και όφελος εργολάβου 18%   932.450 ευρώ. 

Συνολική κατά τη μελέτη αξία του έργου 6.112.725 ευρώ. 
Απρόβλεπτες δαπάνες  0.9%   550.145 ευρώ. 
Συνολική κατά τη Μελέτη προβλεπομένη δαπάνη του έργου  6.662.870 ευρώ. 
ΦΠΑ 23% 1.532.460 ευρώ. 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ    8.195.330 ευρώ. 

Σχόλια Αναγνωστών

13 Προσθήκη σχολίου
Alexis 03.02.12
Αντε επιτέλους !!! 10 χρόνια το περιμένουμε αυτο το κλειστό !! Και για όσους θαυμάζετε τον χατζηδακη θυμηθείτε τις ποριες διαμαρτυρίας εναντια στο τραμ που οργάνωνε και πως έκανε τον λιπόθυμο σε αυτές.
Απάντηση
Sokratis 14.07.19
Ν΄ αγιασει το στομα σου φιλτατε! Κ να συμπληρωσω σ΄ αυτο που εγραψες οτι στα εγκαινια του τραμ στο Συνταγμα πρωτος-πρωτος ηταν διπλα στον τοτε υπουργο τον Λιαπη και καμαρωνε σαν γυφτικο σκεπαρνι
Απάντηση
Παναγιώτης Σμυρνιός 15.01.12
Ο Ναύαρχος κυβερνάει τον Δήμο με τάξη και πειθαρχία γιαυτό πάει καλά.Ενας είναι ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ!!!!!!!
Απάντηση
Λιανέρης 11.01.12
Για τον Διονύση το ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ μιλάω αγαπητή μου Θάλεια.Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ μάγκας και λεβέντης!!!(Σιγά μην εννοούσα τον άλλονε,που αν δεν τουχε κάτσει τη προηγούμενη φορά,θα ψαχνε να βρει τι δουλειά θα έκανε!!!....)
Απάντηση
Θάλεια Σμπίρου 11.01.12
Ελπίζω να μιλάς για ΤΟΝ!Δήμαρχο και όχι για τον άλλο τον..."δήθεν"....Για ξεκαθάρισε Λιανέρη.
Απάντηση
Λιανέρης 11.01.12
Φτύστε τον μη τον ματιάσετε ρε φιλαράκια!!!!Είναι μάγκας ο άνθρωπος κι όχι..."μαγκιά κλανιά και..."!!!!!
Απάντηση
ΤΑΚΗΣ 11.01.12
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ...ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!!!Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΤ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ,ΤΟΝ ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΠΑΛΗ!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑΧΑΜΕ ΤΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ!!!!
Απάντηση
Αργυρουπολίτης 11.01.12
Ο Χατζηδάκης είναι όλη μέρα στους δρόμους και δουλεύει μαζί με τα συνεργεία για την πρόοδο της πόλης του και το βλέπουμε όλοι μας αυτό.Σε μας ο Κορτζίδης κυκλοφορεί με το μηχανάκι για...ξεκάρφωμα,τάχα μου"αγωνιστής"και τέτοια,τρέχει στη χαλυβουργική για..."συμπαράσταση" στους απεργούς,κυνηγάει...τάχα μου το κακό"ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ", αντί να κάτσει να τρέξει για να λύσει τα καθημερινά προβλήματα του απλού κόσμου....
Απάντηση
ΜΕΡΟΠΗ 10.01.12
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!!!!!!
Απάντηση
Αλέξανδρος Δούνιος 10.01.12
Αν είχαμε τέτοιους ανθρώπους και στην κεντρική πολιτική σκηνή,την κα Μέρκελ και τον κο Νικολά θα τους είχαμε να στέκονται...σούζα και στο ένα πόδι!!Αλλά αντί να τους σιγοψήνουμε εμείς,οι επίορκοι που μας κυβέρνησαν τους δώσανε το δικαίωμα να μας έχουν για ποδόμακτρα στους καμπινέδες τους!!!!
Απάντηση
Σαμψωνίδης Φώτης 10.01.12
Συμφωνώ με όλους σας.Αρκεί να μην πάει για βουλευτής και τον χάσετε(Εγώ δεν μένω Φάληρο και ούτε ψηφίζω στην Αττική).Βλέποντας τα οσα γίνονται σε άλλους δήμους,ομολογώ πως αυτός ο άνθρωπος είναι και καθαρός και ψωνισμένος με αυτό που κάνει.
Απάντηση
ΚΟΨΑΧΕΙΛΑΣ 10.01.12
ΚΥΡΙΕ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!
Απάντηση
kostasbobotas 10.01.12
ενας Δημαρχος που πιστευει σε αυτο που υπηρετει.ενας Δημαρχος που γραφει ιστορια στην τοπικη αυτοδιοικηση.ενας Δημαρχος ανθρωπινος, χωρις υποκρισιες.ενας Δημαρχος ο οποιος με την απλοτητα του και την σιγουρια του στις δυνατοτητες του εκανε ενα Δημο δυναμικο και συγχρονως λειτουργικο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.