ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 18:05

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό - Δ. Ζωντανός: Πρώτη δημοπράτηση στο Ελληνικό η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος

0 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 18:08

Η πρώτη δημοπράτηση έργου υποδομής στο Ελληνικό θα αφορά στην υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος αποκάλυψε ο Δημήτρης Ζωντανός  Chief Planning, Design & Construction Officer της Lamda Development στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, που συνδιοργανώνουν το ypodomes.com και metaforespress.gr, στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Η τροχοδρόμηση της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού, συνολικού προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ, την περασμένη εβδομάδα ανοίγει τον δρόμο για την εκκίνηση των έργων υποδομών πρώτης φάσης, ύψους 500 εκατ. ευρώ, που θα ξεδιπλωθεί πλήρως τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος θα είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό να αναδειχθεί ανάδοχος εντός του 2021.

Χαρακτήρισε την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ως το σημαντικότερο έργο του είδους του αναφέροντας πως πρόκειται για ένα ώριμο μελετητικά έργο, στο οποίο απασχολήθηκαν Έλληνες επιστήμονες. «Είναι ένα καθαρά ελληνικό έργο» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Ζωντανός ανέλυσε τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου του Ελληνικού και δήλωσε ότι «είναι πλήρως χρηματοδοτημένο», επισημαίνοντας και την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επεσήμανε την έμφαση που δίνεται στη διαφάνεια εντός της εταιρείας, καθώς και τις τεχνολογικές καινοτομίες που αξιοποιούνται. 

Έδωσε δε, όλο το περίγραμμα των έργων που θα βγουν στον αέρα το 2021 και το 2022 και τα οποία περιλαμβάνουν το πρώτο κομμάτι του Μητροπολιτικού Πάρκου και τα λιμενικά έργα στην παραλία. Οι κτηριακές αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας θα αφορούν σε επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. Τα έργα καλύπτουν όλη την ακτογραμμή και το εμπορικό τμήμα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.Τα πρώτα κτήρια που θα δημοπρατηθούν θα είναι αυτά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στις υποδομές της πρώτης φάσης περιλαμβάνονται το βασικό οδικό δίκτυο, τα δίκτυα ΟΚΩ, τα ρέματα και σημαντικό κομμάτι του Πάρκου με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε άμεση προτεραιότητα είναι τα ρέματα στα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν πρωτοποριακές μέθοδοι.

Οι κτηριακές αναπτύξεις της πρώτης φάσης αφορούν στο παράκτιο μέτωπο, το οποίο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο ξενοδοχεία, κατοικίες και έναν εμβληματικό ουρανοξύστη (πύργο) με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συνέργειες με μεγάλες εταιρείες για την ανάπτυξη τουριστικών και εμπορικών επενδύσεων, καθώς και σε υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.