ΓΔ: 894,74 0,69% EUR/USD: 1,1599

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βάσεις 2021: Στα ύψη Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνεία

0 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 13:08

Καθολική άνοδο των βάσεων, τόσο στις δημοφιλείς όσο και στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Πανελλαδικές 2021.

Είναι η χρονιά που οι υποψήφιοι αναμετρήθηκαν με τις δυσκολίες του lockdown και τις αδυναμίες της τηλεκπαίδευσης στα υψηλών απαιτήσεων μαθήματα της Γ’ Λυκείου, σε συνδυασμό με την εφαρμογή -για πρώτη φορά φέτος- της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η ανακοίνωση των βαθμών εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.

Στα ύψη Νομικές, Πολυτεχνεία, Ιατρικές

Η ναυαρχίδα των πανεπιστημιακών σχολών, οι Νομικές, Ιατρικές και τα Πολυτεχνεία, θα βρεθούν για μια ακόμη χρονιά στο "ρετιρέ" των βάσεων.

Μάλιστα, οι Ιατρικές σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται να ανακτήσουν τα μόρια που έχασαν την περσινή χρονιά κατά την οποία μειώθηκαν σημαντικά οι αριστούχοι υποψήφιοι και η βάση τους άγγιξε τα 17.400 μόρια. Εκτιμάται ότι φέτος οι Ιατρικές Σχολές θα σκαρφαλώσουν στα 19.000 μόρια.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θα οριστεί για όλες τις σχολές αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμών των υποψηφίων, εκτιμάται ότι θα καθορίσει ανοδικά σε μεγάλο βαθμό και τις βάσεις εισαγωγής στις Νομικές Σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.

Γενικότερα, στο Πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών οι βάσεις αναμένεται να ανέβουν πάνω από τα 10.000 μόρια.

Ως προς το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες), εκτιμάται ότι οι βάσεις θα διαμορφωθούν σε πάνω από 8.000 μόρια με τα Πολυτεχνεία να κρατούν σταθερά τα σκήπτρα και να παραμένουν οι σχολές με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για την εισαγωγή.

Στο ίδιο επίπεδο των 8.000 μορίων εκτιμάται ότι θα βρεθούν και οι σχολές του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ανεβαίνουν και οι χαμηλόβαθμες

Κοινό χαρακτηριστικό φαίνεται ότι θα είναι η άνοδος -μικρότερη ή μεγαλύτερη- στις περισσότερες από τις χαμηλών προτιμήσεων σχολές όλων των Πεδίων.

Εξάλλου, αυτός είναι και ένας από τους στόχους της εφαρμογής της ΕΒΕ, δηλαδή να μπει ένας "κόφτης" στους υποψηφίους που εισάγονταν με βαθμούς...3 (στα 20) σε πανεπιστημιακές σχολές.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές εκπαιδευτικοί, πλέον κανείς δεν θα μπορεί να εισαχθεί με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 8.

Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους τηλέφωνο, με sms που θα τους στείλει η αρμόδια κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας από το Μαρούσι. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.