ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 08:41

ΑΡΘΡΑ

Μπορεί ο πόνος στην πλάτη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από φυσικοθεραπευτή;

0 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 14:56

Η επιλογή ενός φυσικοθεραπευτή που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς την ασθένεια ή τον τραυματισμό σας δεν πρέπει να είναι δύσκολο έργο. Εδώ, αναφέρουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός φυσικοθεραπευτή που θα είναι σε θέση να παρέχει επιτυχημένη θεραπεία:

Ο θεράπων ιατρός σας - Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας όταν έχετε επιδεινωμένο επαναλαμβανόμενο πρόβλημα ή τραυματισμό. Ο γιατρός σας θα πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την αποκατάσταση του προβλήματός σας. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την απαιτούμενη εξειδίκευση που ενδεχομένως πρέπει να έχει ο φυσικοθεραπευτής, προκειμένου να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη αποκατάσταση του τραυματισμού ή της χρόνιας πάθησης σας.

Εάν ο γιατρός σας δεν είναι σε θέση να σας παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με κάποιον κατάλληλο, τότε είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε φίλους και συναδέλφους εάν μπορούν να σας συστήσουν κάποιον.

Μόλις βρείτε έναν φυσικοθεραπευτή στην περιοχή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε την πρώτη σας συνεδρία. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε και να μάθετε: Έχει ο φυσικοθεραπευτής εμπειρία στη θεραπεία ασθενών με παρόμοια πάθηση / τραυματισμό; Είναι πάντα ευεργετικό το άτομο που σας μεταχειρίζεται να έχει αντίστοιχη εμπειρία στο παρελθόν και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση.

Τα προσόντα των επαγγελματιών - Είναι πάντα καλό να γνωρίζετε τα προσόντα των θεραπευτών. Εάν δεν είστε σίγουροι για το επίπεδο δεξιοτήτων των φυσικοθεραπευτών, καλό είναι να ρωτάτε για την εκπαίδευσή τους και ποια προσόντα έχουν. Συχνά, μπορεί να χρειαστείτε συγκεκριμένο εξοπλισμό, όπως είναι για παράδειγμα η Διαμαγνητική Αντλία, η οποία αποτελεί μια πρωτοποριακή και σύγχρονη συσκευή φυσικοθεραπείας, που στοχεύει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, για την αποτελεσματική θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων και εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος, η θεραπεία μπορεί συχνά να μην είναι τόσο επιτυχής. Είναι επίσης καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά και να βεβαιωθείτε ότι η κλινική είναι επαγγελματική και καθαρή. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να δεσμευτείτε να επισκεφθείτε μια κλινική που έχει χαμηλά πρότυπα υγιεινής και δεν ακολουθεί το επαγγελματικό πρωτόκολλο.

Τι ελπίζουν να επιτύχουν μαζί σας- Στην αρχική συνεδρία ο φυσικοθεραπευτής θα καταρτίσει ένα πλάνο για αυτό που στοχεύει να επιτύχετε μετά από ορισμένες συνεδρίες φυσικοθεραπείας. Αυτό πρέπει να είναι κάτι το οποίο κατανοείτε και συμφωνείτε πλήρως. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, εσείς και ο φυσιοθεραπευτής πρέπει να συνεργαστείτε.

Ισχυρή σχέση - Πρέπει να υπάρχει καλή σχέση μεταξύ εσάς και του θεραπευτή, ώστε η θεραπεία σας να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη. Εάν δεν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας, μπορεί να είναι αμήχανη και τεταμένη. Η εύρεση του σωστού φυσικοθεραπευτή για εσάς δεν πρέπει να είναι μια δύσκολη εργασία.

Ένα πρότυπο κέντρο φυσικοθεραπείας το PhysioAthens διαθέτει έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό που θα κάνουν εκτίμηση της κατάστασης σας και θα σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την αποκατάσταση του προβλήματος σας. Συνεπώς αν αναζητάτε φυσικοθεραπευτή στο Μαρούσι, στο PhysioAthens θα βρείτε ότι ακριβώς αναζητάτε. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.