ΓΔ: 894,74 0,69% EUR/USD: 1,1599

ΑΡΘΡΑ

Τι πρέπει να προσέξετε στο γηροκομείο για έναν ασθενή με Αλτσχάιμερ

0 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 14:01

Σε αρκετές περιπτώσεις πολλοί από τους ασθενείς με νόσο του Αλτσχάιμερ θα χρειαστεί να περάσουν χρόνο σε γηροκομείο ή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Είτε η διαμονή είναι προσωρινή, είτε μόνιμης φύσεως, οι ειδικές ανάγκες των ασθενών με Αλτσχάιμερ πρέπει να αναγνωριστούν και να αξιολογηθούν πριν το άτομο τοποθετηθεί σε ένα γηροκομείο. Δεν υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για τα γηροκομεία όσον αφορά τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ και άνοια. Κατά συνέπεια, το βάρος της επιλογής μιας κατάλληλης εγκατάστασης βαρύνει τους ώμους της οικογένειας ή των στενών φίλων.

Το παρακάτω είναι γενικό «σχέδιο» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οικογένειες ατόμων με Αλτσχάιμερ, άνοια ή τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό για να βοηθήσει στην επιλογή ενός προσωρινού ή μόνιμου γηροκομείου. Προτού προβλεφθεί οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις διαβίωσης, πρέπει να ολοκληρωθεί μια πλήρης φυσική και διανοητική εκτίμηση του αγαπημένου σας προσώπου. Μια ειλικρινής συζήτηση για τις ανάγκες των ατόμων πρέπει να γίνεται παρουσία της οικογένειας και των φροντιστών. Μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση θα βοηθήσει στην επιλογή μιας εγκατάστασης, αλλά θα βοηθήσει επίσης και το προσωπικό του γηροκομείου να ξεκινήσει έχοντας κάποιες γνώσεις για τις ανάγκες του αγαπημένου σας ατόμου.

Η αρχική επιλογή ενός γηροκομείου ή μιας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων για έναν ασθενή με Αλτσχάιμερ δεν διαφέρει από την επιλογή ενός γηροκομείου για έναν ασθενή που δεν πάσχει από Αλτσχάιμερ. Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τις εγκαταστάσεις μέσω φίλων ή μέσω Διαδικτύου. Αφού συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις, μια επίσκεψη δια ζώσης είναι απαραίτητη. Μην διακινδυνεύετε την ασφάλεια και την ευτυχία του αγαπημένου σας προσώπου σε μια εγκατάσταση χωρίς να επισκεφθείτε τη μονάδα.

Πριν αποφασίσετε για μια εγκατάσταση, τουλάχιστον δύο επισκέψεις είναι απαραίτητες, προκειμένου να δείτε τον τρόπο λειτουργίας, τις εγκαταστάσεις, να συνομιλήσετε με το προσωπικό ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Η πρώτη επίσκεψη πρέπει να είναι μια προγραμματισμένη επίσκεψη για να κάνετε μια ξενάγηση από το προσωπικό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα γηροκομεία που φροντίζουν τους ηλικιωμένους, τα γηροκομεία που φροντίζουν τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ και εκείνους που πάσχουν από εγκεφαλικό τραυματισμό πρέπει να έχουν διασφαλίσει ότι η διαμονή αυτών των ατόμων δεν εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπόλοιπους.

Τα γηροκομεία για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες μελέτες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευτυχία του ατόμου.

Οι εγκαταστάσεις πρέπει:
- Να θέτουν περιορισμούς στα προνόμια εισόδου και εξόδου για τους κατοίκους.
Διασφαλίσεις για την αποφυγή της διέγερσης και της περιπλάνησης - συχνές πηγές τραυματισμού των κατοίκων του Αλτσχάιμερ.

- Ασφάλεια και συναγερμούς.
Η εγκατάσταση διαθέτει σύστημα παρακολούθησης ή συναγερμό για κατοίκους που έχουν την τάση να περιπλανηθούν; Ανάλογα με την κινητικότητα του ατόμου, πρέπει να χρησιμοποιείται μέσο παρακολούθησης για να παρακολουθείται το άτομο.

- Η εγκατάσταση θα πρέπει να έχει σαφώς σημειωμένους διαδρόμους μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις.
Οι διάδρομοι πρέπει να είναι καλά φωτισμένοι, να έχουν κατευθυντική σήμανση με διαγράμματα.

Το γηροκομείο ‘’Άγιος Στυλιανός’’ είναι μια πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που έχει δημιουργηθεί με κύριο σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων ατόμων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.