ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 13:17

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Στοιχείο της καθημερινότητάς μας οι "πράσινες" πρωτοβουλίες

0 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 19:49

H καινοτόμα δράση ανίχνευσης και συλλογής αποβλήτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα που διοργάνωσε ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ο όμιλος κυκλικής οικονομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό Polygreen και η εταιρεία τροφίμων και ποτών Nestle Ελλάς, ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 11 Ιουνίου. 

Η δράση "τρέχει" στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην ελεύθερη πλαζ και στο βυθό του μικρού Καβουριού στη Βουλιαγμένη και στη Β ' πλαζ της Βούλας.  

Η συλλογή των αποβλήτων στη ξηρά πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό της Polygreen και της συνεργαζόμενης εταιρίας Polyeco, καθώς και από εθελοντές της Nestlé Ελλάς και του Δήμου.

Παράλληλα, έμπειροι δύτες της εταιρείας Divers’ World απομακρύνουν τα απόβλητα από το βυθό, τα οποία έχουν καταγραφεί σε πρώτο στάδιο.

Χωρίζονται σε πλαστικό, χαρτί, γυαλί, ξύλο, σύμμικτα, ύφασμα, γόπες κλπ. και ζυγίζονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι η "εσοδία" μιας ημέρας στην παραλία του Αγίου Νικολάου στο Μικρό Καβούρι της Βουλιαγμένης, έφερε 100 κιλά απορρίμματα από τη στεριά και 260 κιλά από το βυθό. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: "Μetoo" και για το περιβάλλον 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είπε πως οι πράσινες πρωτοβουλίες και η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνουν στοιχείο της καθημερινότητάς μας, αφού θα φέρουν εξοικονόμιση ενέργειας και μείωση των ρύπων. "Σαν κοινωνία μπαίνουμε ζωηρά σ' αυτή την νέα εποχή, την εποχή του "metoo" για το περιβάλλον. Αυτό είναι ένα σύνθημα που πρέπει να υιοθετήσουμε και για το περιβάλλον και να το κάνουμε πράξη και καθημερινότητά μας. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα γενιά γιατί είναι η γενιά που διδάσκεται αυτές τις οικολογικές πρακτικές" υπογράμμισε ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ευχαριστώντας τις εταιρείες που στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης,  χρησιμοποιώντας πολύ συστηματική τεχνολογία, υλοποιούν αυτά τα περιβαλλοντικά προγράμματα. 

"Εμείς, οι τοπικές αρχές, επικουρούμε αυτές τις πρωτοβουλίες και στέλνουμε το μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες".  

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα WE SEA MORE

Στόχος της δράσης αυτής είναι η χαρτογράφηση των αποβλήτων με καινοτόμες μεθόδους στην επιφάνεια, το βυθό και την ακτή του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής, η συλλογή και η ανακύκλωση τους.Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τρία στάδια: τη χαρτογράφηση των αποβλήτων, τη συλλογή και τη μετέπειτα διαλογή και ανακύκλωση τους.

Το στάδιο της χαρτογράφησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία UcanDrone.

Η συλλογή των αποβλήτων στη ξηρά πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό της Polygreen και της συνεργαζόμενης εταιρίας Polyeco, καθώς και από εθελοντές της Nestlé Ελλάς και του Δήμου ενώ παράλληλα έμπειροι δύτες της εταιρείας Divers’ World απομακρύνουν τα απόβλητα από το βυθό, τα οποία έχουν στιγματιστεί σε χάρτες από το πρώτο στάδιο της καταγραφής. Τα απόβλητα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν από την Polyeco στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις της για περαιτέρω αξιοποίηση και διαχείριση. 


H αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαίρη Φουρναράκη ανάμεσα σε εκπροσώπους των εταιρειών που πραγματοποιούν τη δράση. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.