ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 07:31

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Το ιστορικό γήπεδο των Σουρμένων "διεκδικεί" με αγωγή ο Δήμος Γλυφάδας μετά από 80 χρόνια

1 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 17:09
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Ιστορικοί δήμαρχοι της Γλυφάδας, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, ουδέποτε αμφισβήτησαν τα σύνορά ή περιουσιακά μας στοιχεία. Γιατί άραγε τώρα;

Σε κοινά μονοπάτια φαίνεται να βαδίζουν οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας αφού πέραν της φιλίας, αλληλοεκτίμησης και αγαστής συνεργασίας που έχουν, όπως έχουν δηλώσει δημοσίως πολλές φορές, ασκούν ίδια διεκδικητική πολιτική στον γείτονά τους δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Πρώτος διδάξας ο δήμαρχος Αλίμου ο οποίος αμφισβήτησε τα όρια του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στο πρώην αεροδρόμιο προσφεύγοντας σε αρμόδιες υπηρεσίες από τις οποίες ζήτησε να "διορθώσουν", όπως είπε, το όριο του δήμου του προς την πλευρά του γειτονικού δήμου. Ενέργεια που έπεσε στο κενό όπως έχει δηλώσει η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Σειρά πήρε πρόσφατα ο δήμος Γλυφάδας, στελέχη του οποίου πριν από λίγο καιρό μπήκαν σε εργοταξιακό χώρο του δήμου στο Ελληνικό απαιτώντας να αποχωρήσουν και να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα γιατί δεν νομιμοποιούνται να βρίσκονται εκεί. Η υπόθεση αυτή θα οδηγηθεί στα δικαστήρια αφού κατατέθηκαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές. 

Τις τελευταίες μέρες ο δήμος Γλυφάδας, μετά από 80 χρόνια ξαφνικά βγήκε από το... λήθαργο και με μια πρωτοφανή, όπως χαρακτηρίζεται ενέργεια, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης μέσω της οποίας ζητά την κυριότητα του γηπέδου των Σουρμένων, ισχυριζόμενος πως βρίσκεται εντός των δικών του ορίων ζητώντας μάλιστα και χρηματική αποζημίωση. 




Και μετά απ' όλες αυτές τις "εξαίσιες" και πρωτοφανείς αυτοδιοικητικές ενέργειες των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας, αναρωτιέται κανείς τι "μύγα τσίμπησε" τους δύο Δημάρχους. 

Στην μεν περίπτωση του Αλίμου η "διόρθωση" αφορούσε ένα κομμάτι γης χωρίς καμία χρήση επάνω της. Στην περίπτωση όμως του Δήμου Γλυφάδας και των αθλητικών εγκαταστάσεων τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από 400 και πλέον παιδιά, πράγμα που δεν φαίνεται να απασχολεί τον Δήμαρχο Γλυφάδας. 

Στον αντίποδα τώρα βρίσκεται ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ο οποίος έχει παραχωρήσει εδώ και χρόνια για τη διευκόλυνση των Γλυφαδιωτών κτιριακές δημοτικές εγκαταστάσεις για τη στέγαση σχολείων της Γλυφάδας. Του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου και του 12ου Νηπιαγωγείου. 

Μετά από αυτές τις ενέργειες του Δήμου Γλυφάδας πως θα φαινόταν στους Γλυφαδιώτες αν ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ζητούσε την έξωση των παιδιών από το δικό του κτίριο και μάλιστα ζητούσε και αποζημίωση για τα χρόνια που το χρησιμοποιεί ο δήμος για τα παιδιά του;

Ή πώς θα φαινόταν στους Γλυφαδιώτες αν και ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ξεκινούσε τις διεκδικήσεις για κάποια αμφισβητούμενα σημεία που έχουν και σοβαρές διεκδικητικές βάσεις, σε αντίθεση με τη διεκδικητική αγωγή του δήμου Γλυφάδας για την οποία οι γνωρίζοντες αναφέρουν πως δεν έχει καμία νομική βάση; 

Η απάντηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης 

Σε μία πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά ενέργεια, προχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας εναντίον του δήμου μας. Ύστερα από 80 χρόνια, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και έωλα δικονομικά μέσα, διεκδικεί με αγωγή που κατέθεσε σε διοικητικό δικαστήριο, τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων και οικόπεδα στα οποία λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες του δήμου μας από το 1963, μέρος των οποίων μισθώνονταν και σε ιδιώτες, ώστε ο δήμος μας να έχει έσοδα. (σημ. τα οικόπεδα βρίσκονται μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και Ρόζας Ιμβριώτη στο Ελληνικό).

Επιπλέον αυτών, ο Δήμαρχος Γλυφάδας στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, εντάσσει αυθαίρετα την οδό Παλαιολόγου στην Αργυρούπολη και οικόπεδο στο οποίο θα αναγείρουμε το νέο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, στα διοικητικά του όρια!!!

Με μία αρπαχτική λογική, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, όπως και ο Δήμαρχος Αλίμου στο παρελθόν, προσπαθεί να πάρει κάτι που δεν του ανήκει, επιχειρώντας να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας.

Ιστορικοί δήμαρχοι της Γλυφάδας, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, ουδέποτε αμφισβήτησαν τα σύνορά ή περιουσιακά μας στοιχεία. Γιατί άραγε τώρα;

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία αμαυρώνει τις σχέσεις των δύο δήμων και καλεί τόσο τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Γλυφάδας όσο και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να διαχωρίσουν την θέση τους από την αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας.

Καλούμε τους δημότες μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον σε αυτούς που δεν τους αρκούν τα τεράστια έσοδα που έχουν ως δήμος, αλλά επιβουλεύονται και τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειώσουμε δε ότι, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας και καλή γειτονίας των δύο δήμων, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει παραχωρήσει εδώ και 40 χρόνια στην σχολική κοινότητα του δήμου Γλυφάδας, ιδιόκτητο κτίριο στο Ελληνικό, προκειμένου να στεγαστούν το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας.

Ως ανταπόδοση λοιπόν, ο δήμος Γλυφάδας προσπαθεί να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας, και να αφαιρέσει το δικαίωμα της άθλησης σε 400 παιδιά που αθλούνται στις εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων.

Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας.

Καλούμε επίσης τους δημότες Γλυφάδας με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αγάπης, να καταδικάσουν τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας που επιδιώκει να στερήσει από τα παιδιά μας, τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις.

Για ακόμη μία φορά, ο δήμαρχος Γλυφάδας θα λάβει τις ανάλογες απαντήσεις στα αρμόδια δικαστικά όργανα. 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! 23.06.21
ΠΑΕΙ ΤΑ ΕΧΑΣΕ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.