ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 08:50

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΠΑΥ - Υμηττός: Έκτακτη ειδική συνεδρίαση συγκαλεί ο πρόεδρος Γιάννης Κωνσταντάτος (video)

0 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 18:13

Με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου 2021 καλεί τα μέλη του Συνδέσμου σε ειδική συνεδρίαση. 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 2 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης με θέμα της ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση για την πορεία των εργασιών πρόληψης που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ και συζήτηση για τα επιπλέον μέτρα ενίσχυσης που πρέπει να υλοποιηθούν για την προστασία του Υμηττού. 

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ δήλωσε: 

Δίνουμε την μάχη της προστασίας του βουνού μας 

Μέχρι στιγμής, ως Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού έχουμε συντηρήσει σχεδόν 18km δασικών δρόμων προκειμένου τα πυροσβεστικά οχήματα να κινηθούν απρόσκοπτα σε περίπτωση πυρκαγιάς, έχουμε αποψιλώσει περισσότερα από 3.000 στρέμματα ξερών χόρτων, συντηρήσαμε εγκαίρως όλα τα υδραυλικά συστήματα παροχής νερού στον Υμηττό και τέλος έχουμε προμηθεύσει σε όλες τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης του Υμηττού, υλικοτεχνικό υλικό ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, μία πιθανή φωτιά.

Είμαστε πανέτοιμοι, μέσα στην αντιπυρική περίοδο να προστατεύσουμε το βουνό μας. Ωστόσο οι 11 δήμοι χρειαζόμαστε και την συνδρομή της Πολιτείας. Για αυτό τον λόγο συγκαλώ έκτακτο συμβούλιο του ΣΠΑΥ προκειμένου από κoινού οι 11 δήμαρχοι να θέσουμε στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ποια ακόμη βήματα πρέπει να γίνουν. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.