ΓΔ: 902,53 0,40% EUR/USD: 1,1626

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Νέας Σμύρνης

0 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, 17:21

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη

Το μνημόνιο συνεργασίας θα αφορά κυρίως σε πολεοδομικά θέματα. 

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ο οποίος κάλυπτε με το Πολεοδομικό του Γραφείο και άλλους δήμους θα παρέχει διοικητική στήριξη και τεχνική εκπαίδευση στη νεοσύστατη Πολεοδομία της Νέας Σμύρνης. 

"Με τον εξαιρετικό φίλο και συνάδελφο υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος" δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, "γιατί στα πλαίσια της καλής αυτοδιοικητικής μας σχέσης μπορούμε να ενισχύουμε άλλους δήμους ανταλλάσοντας καλές πρακτικές". 

Όπως είναι γνωστό η Πολεοδομία Αργυρούπολης μέχρι πριν λίγο καιρό εξυπηρετούσε τους Δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου. 

Κάθε δήμος πρέπει να έχει τη δική του Πολεοδομία

Η υποχρέωση των Δήμων να λειτουργήσουν ΥΔΟΜ είναι σε ισχύ από το 2010 και είχε παραταθεί μέχρι το τέλος του 2023. Με διάταξη, η οποία συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «για θέματα ιθαγένειας και ανάπτυξης των ΟΤΑ»,  έγινε υποχρεωτική από την 1η Νοεμβρίου 2020.  

Οι δήμοι θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν δικές τους ΥΔΟΜ, ή να υπογράψουν μια προγραμματική σύμβαση με τον δήμο που τους εξυπηρετεί σήμερα. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.