ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 18:11

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Self test: Δωρεάν και υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα

0 24 ΜΑΙΟΥ 2021, 12:18

Δύο self test δωρεάν για εξέταση κορωνοϊού θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που θα δουλέψουν με φυσική παρουσία στους χώρους εργασίας αυτή και την επόμενη εβδομάδα, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ατομική επιχείρηση.

Η προμήθεια των τεστ (και των δύο) θα γίνει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από σήμερα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021. Τα δωρεάν τεστ μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και θα χρησιμοποιήσουν ένα για την τρέχουσα εβδομάδα και ένα για την επόμενη από 31/05/2021 έως 06/06/2021. Το ίδιο ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με ατομική επιχείρηση.

Διευκρινίζεται ότι στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, από 24/05/2021 έως 30/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self tests από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρα που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του σήμερα Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Σημειώνεται, τέλος, ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζομένους.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.