Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και στα τελευταία στοιχεία που αφορούν στην πανδημία αναφέρθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως ανοίγει την Παρασκευή 21 Μαΐου η πλατφόρμα προκειμένου οι πολίτες ηλικίας 40-44 ετών να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Η κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η εβδομάδα αρχίζει με αισιοδοξία και ότι η πανδημία είναι σχολείο για όλους μας.
Για την πιθανότητα μόλυνση εντός των πρώτων μηνών μετά από φυσική νόσηση, επικαλέστηκε μελέτη που δείχνει ότι τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενθαρρυντικά και η μελέτη είναι η πρώτη που τεκμηριώνει ότι φυσική λοίμωξη μειώνει έως 96% τον κίνδυνο επαναλοίμωξης.
Μάλιστα, καλύπτονται και οι συνήθεις μεταλλάξεις όπως η βρετανική και η νοτιοαφρικανική.
Ανοίγει στις 21 Μαϊου η πλατφόρμα για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια
0
17 ΜΑΙΟΥ 2021, 18:19

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.