ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 10:43

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό - Μαρίνειο: "Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι..."

0 17 ΜΑΙΟΥ 2021, 10:33

Με αφορμή το θόρυβο που σήκωσε η αντιπολίτευση του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για το μίσθωμα του "Μαρίνειου" δημοτικού κτιρίου στο Ελληνικό που το θεωρεί πολύ χαμηλό επειδή βρίσκεται κοντά στην επένδυση του Ελληνικού, θυμηθήκαμε  μια ιστορία στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για τη μίσθωση δημοτικών γηπέδων τένις στη Βουλιαγμένη. 

Ήταν τότε που οι τρεις δήμοι ενοποιήθηκαν στον Καλλικρατικό σημερινό δήμο και ο βουλιώτης πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού που είχε στη δικαιοδοσία του τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, θεώρησε ότι επειδή τα γήπεδα βρίσκονταν στη Βουλιαγμένη έπρεπε να μισθωθούν ως... "χρυσά". 

Το αποτέλεσμα ήταν δύο διαγωνισμοί να κριθούν άγονοι γιατί κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε ο πρόεδρος και επιπλέον επειδή έμειναν πάρα πολύ καιρό αχρησιμοποίητα να καταστραφούν παντελώς. 

Το συμπέρασμα απ' αυτή την παλιά ιστορία είναι ότι κανείς δεν έχασε έχοντας λογικές απαιτήσεις. Αντίθετα. Το "κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι" αποδείχθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις σοφό.

Άλλωστε έχουμε δει πάμπολλα άλλα παραδείγματα πολύ μεγάλων μισθώσεων δημοτικών εγκαταστάσεων στο παραλιακό μέτωπο που τελικά δεν πληρώθηκαν ποτέ και πέρασαν στα δημοτικά κιτάπια ως "ζημίες".  

Για την ιστορία να πούμε ότι για το "Μαρίνειο" είχαν γίνει τρεις διαγωνισμοί οι οποίοι είχαν κηρυχθεί άγονοι. Η κατάσταση δε του κτιρίου χρήζει ιδιαίτερων επισκευών τις οποίες θα επιβαρυνθεί ο επιχειρηματίας που πλειοδότησε. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα ιδιαίτερα προβλήματά του χρονολογούνται από τη διοίκηση Κορτζίδη και παραδόθηκαν στη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Όσον αφορά στην εγκατάλειψη του κτιρίου που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ότι προκλήθηκε από την αδιαφορία της σημερινής διοίκησης το δημοσίευμα του Φεβρουαρίου του 2014 για το εν λόγω κτίριο αλλά και την πλατεία Σμύρνης στο "φιλέτο" του Κάτω Ελληνικού, είναι ενδεικτικό. 

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.