ΓΔ: 858,93 -4,45% EUR/USD: 1,1320

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι": Ο Κ. Χαρίτος έχει σφετεριστεί την έδρα της παράταξης

1 14 ΜΑΙΟΥ 2021, 12:16

Με ανακοίνωσή της η παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" επανέρχεται στο θέμα της εκπροσώπησής της στο δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Χαρίτο. 

Όπως είναι γνωστό ο κ. Χαρίτος πριν από αρκετό καιρό διαχώρησε τη θέση του από την παράταξη αφού όπως είχε δηλώσει τότε, αυτή είχε "ολοκληρώσει τον πολιτικό της κύκλο", καταργώντας την ουσιαστικά.

Μία δήλωση που ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την παράταξη η οποία με νεότερη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης χαρακτηρίζει την ενέργεια του Κώστα Χαρίτου αντιδημοκρατική και αυθαίρετη και του ζητά να παραδώσει την έδρα πίσω στην παράταξη θεωρώντας ότι την έχει σφετεριστεί. 

Η ανακοίνωση της παράταξης "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" 

(…) Είμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο πρόβλημα εκπροσώπησης της Κίνησής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν από έξι μήνες (29/10/2020) αυθαίρετα ο εκλεγμένος δημοτικός μας σύμβουλος Κώστας Χαρίτος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, δημόσια, ότι εγκαταλείπει και ότι δεν θα εκπροσωπεί πλέον το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», διότι κατά δήλωσή του αυτό «ολοκλήρωσε τον πολιτικό του κύκλο». (...)

Σήμερα, 24/4/2021, όπως και τότε, η Γενική Συνέλευση του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» ομόφωνα επαναλαμβάνει ότι η ενέργεια του Κώστα Χαρίτου είναι αντιδημοκρατική, αντικαταστατική, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις πολιτικές αξίες μας. Εξακολουθεί έως σήμερα να κατέχει αυθαίρετα την έδρα της Κίνησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η έδρα δεν του ανήκει (…).

Έχοντας σφετεριστεί την έδρα του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», κάνει, πλέον, προσωπική πολιτική και δημόσιες σχέσεις. Στο όνομα ποιου αναρωτιόμαστε. Προφανώς όχι της Αριστεράς, τις αρχές, τις αξίες και το πολιτικό ήθος της οποίας κατάφωρα παραβιάζει. Ποιος πολίτης, αλήθεια, μπορεί να εμπιστευτεί ένα πρόσωπο που δεν σεβάστηκε τη δημοκρατική λειτουργία και τις αρχές της συλλογικότητας που εκπροσωπούσε ως επικεφαλής της, αλλά τώρα με τη στάση του φαίνεται να την χρησιμοποίησε ως όχημα για την προσωπική του ανέλιξη;

Μάλιστα, το ζήτημα αυτό απασχόλησε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο και τη Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλίμου που με συντριπτική πλειοψηφία πήρε απόφαση με την οποία: α) αποδοκιμάζει την πράξη του Κώστα Χαρίτου, β) τον καλεί να παραδώσει την έδρα, σεβόμενος την απόφαση της ΓΣ της Δημοτικής Κίνησης και γ) επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στο «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι». Εν τούτοις, δεν σεβάστηκε ούτε την απόφαση του κόμματος του οποίου είναι μέλος. (…)

H παραίτησή του, εφόσον διαφωνεί ριζικά με την πολιτική της Κίνησης που τον εξέλεξε, είναι όχι μόνο αυτονόητη δημοκρατικά, αλλά αποτελεί ένδειξη σεβασμού σε εκείνους που μας ψήφισαν και συμφωνεί με το πολιτικό ήθος, τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια των στελεχών της Αριστεράς
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Κλούβιος 14.05.21
Πάντως και σεις εκεί στο συριζανελ μαζεύατε ότι νάναι και απόπουνάναι ρε παιδιά. Τι περιμένατε να κάνει ένας πασοκτζής που μόλις το πασοκ πήρε την κατρακύλα την έκανε σε σας που τσιμπήσατε την εξουσία και τώρα που καισεις πάτε κατα διαόλου μεριά, την ξανακάνει στον νικητή των δημοτικών εκλογών που χει μέσα πολλά χρωματιστά πρόσωπα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.