ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 00:57

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Συνάντηση Κωνσταντάτου με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ

0 12 ΜΑΙΟΥ 2021, 17:11

Με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέφρι Πάϊατ συναντήθηκε σήμερα στην οικία του, μετά από πρόσκλησή του, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η συνάντηση, που είναι η δεύτερη το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. 

Ο Δήμαρχος και ο αμερικανός πρέσβης συζήτησαν για την επένδυση του Ελληνικού και την ανέγερση του Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού στο πρ. αεροδρόμιο.  

Η ανέγερση του Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και οι προσπάθειες για την υλοποίησή της είναι επίμονες και συνεχείς.

Εξάλλου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες αυτές η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά μέλη της οποίας είναι ο ομογενής Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) Λεωνίδας Ραπτάκης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστα Τσιλφίδη, απηύθυναν πρόσκληση στο Γιάννη Κωνσταντάτο να επισκεφθεί την Αμερική στις εκδηλώσεις και στα αποκαλυπτηρια μνημείου για τη γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή Norwalk στην Πολιτεία του Connecticut. 

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος μετά τη συνάντηση δήλωσε: 

"Είχα την τιμή να συναντηθώ για δεύτερη φορά, μετά από πρόσκλησή του, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Τζέφρι Πάιατ στην οικία του, όπου και συζητήσαμε, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την μεγάλη επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο κ. Πάιατ με διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της Αμερικάνικης εταιρίας Mohegan Gaming & Entertainment για την επένδυση στο Ελληνικό παραμένει ισχυρό ενώ παράλληλα η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στο πρ. Αεροδρόμιο.

Το Μέγαρο που αποτελεί ένα μεγάλο όραμα της διοίκησής μας, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από την Ελληνική ομογένεια της Αμερικής, και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους της, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την ανέγερση και λειτουργία του Μεγάρου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.