ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:09

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Σε τροχιά υλοποίησης η αναμόρφωση της Μαρίνας της Βουλιαγμένης

0 8 ΜΑΙΟΥ 2021, 14:58

Σε τροχιά υλοποίησης είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα έργα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, αυτό για της αναμόρφωση της μαρίνας από το επενδυτικό σχήμα του Αστέρα.

Η νέα μαρίνα κομμάτι του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, μπαίνει στη φάση της ανάπτυξης με ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 48 εκατ ευρώ ενισχύοντας τη θέση της Αθήνας στη λίστα των προορισμών για τουρισμό πολυτελείας στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, η Astir Marina σύμφωνα με έρευνα μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ελεγκτικές εταιρείες Big Four μετά την αναμόρφωσή της που προβλέπεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά θα πρωταγωνιστήσει στο top 3 των μαρινών με τις υψηλότερες προδιαγραφές στην Ευρώπη για την καλύτερη λύση για τον ελλιμενισμό home port θαλαμηγών στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η νέα μαρίνα, με εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας που θα έχουν, σύμφωνα με τους επενδυτές, πράσινα χαρακτηριστικά θα μπορεί να εξυπηρετεί και σκάφη μεγαλύτερου μήκους και συγκεκριμένα 59 σκάφη αναψυχής αντί 103 που είναι η σημερινή χωρητικότητα συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts.

Από το σύνολο των σκαφών τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα πέντε σκάφη θα είναι έως 45 μέτρα άλλα τόσα έως 50 μέτρα δύο έως 60 μέτρα ενώ θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων σε μήκος. Σύμφωνα με πληροφορίες με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων το ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες luxury yachts που επιζητούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είναι ήδη αυξημένο με προχωρημένες συζητήσεις για booking ελλιμενισμού σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας καθώς η νέα μαρίνα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί σκάφη μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022.

Το έργο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της Μαρίνας του Αστέρα Βουλιαγμένης στη χερσόνησο του Λαιμού δίπλα στον Αστέρα στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του επενδυτικού σχεδίου των μετόχων του Αστέρα Βουλιαγμένης, της Jermyn Street, πέραν του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, του πάρκου, της παραλίας και των πολυτελών κατοικιών. Το πλάνο κάνει λόγο για τόνωση απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας από την πρώτη μέρα υλοποίησης ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος και του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή δεδομένου ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος σύγχρονος πυρήνας με βασικό στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της Ελλάδας ανάμεσα σε χώρες της Μεσογείου με μεγάλο αριθμό από μαρίνες υψηλών προδιαγραφών όπως για παράδειγμα τη Γαλλία, το Μονακό, την Ιταλία και την Κροατία.

«Πράσινο φως» από την τεχνική περιβαλλοντική μελέτη εργοταξιακών χώρων και εγκαταστάσεων

Τον περασμένο Απρίλιο δόθηκε το «πράσινο φως» από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τεχνική περιβαλλοντική μελέτη εργοταξιακών χώρων και εγκαταστάσεων για την «υποστήριξη των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της μαρίνας Βουλιαγμένης», μία ακόμη έγκριση στο μακρύ δρόμο της αδειοδότησης για το project που υλοποιείται κάτω από συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους σε όλες του τις φάσης. Το έργο θα υλοποιήσει ως ανάδοχος η εταιρεία ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

Ουσιαστικά πρόκειται για τους όρους με τους οποίους θα υλοποιηθούν οι εργασίες αναβάθμισης της μαρίνας με βάση τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση χωροθέτησης και έγκρισης των περιβάλλοντικών όρων της Μαρίνας και όπως επισημαίνεται στην απόφαση «οι δραστηριότητες εντός των εργοταξιακών χώρων, εφόσον διεξάγονται υπό τους όρους της ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων) και της παρούσας απόφασης, δεν αναμένεται να προκαλέσουν επιβαρύνσεις του περιβάλλοντος της άμεσης ή ευρύτερης περιοχής τους». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.