ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 09:05

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι, αναστροφή και... πίσω για 273 οδηγούς στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

0 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 10:16

Αυστηροί είναι και σήμερα οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια όλης της χώρας όπου έχουν στηθεί μπλόκα και πραγματοποιούνται έλεγχοι για όσους επιχειρούν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας χωρίς επαρκή δικαιολογία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

«Όποιος δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία ελέγχονται εξονυχιστικά, δεν θα περάσει από τα διόδια», επισημαίνουν, για ακόμη μια φορά, αστυνομικές πηγές.

Και σήμερα ωστόσο η αστυνομικοί σταματούσαν ένα προς ένα όλα τα οχήματα προχωρώντας σε έλεγχο των βεβαιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά από περιστατικά τις προηγούμενες ημέρες με εκδρομείς που παρουσίαζαν μη έγκυρες βεβαιώσεις μετακίνησης, στα διόδια της Ελευσίνας βρέθηκαν και ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι οποίοι μαζί με την ΕΛΑΣ, διενεργούσαν online ελέγχους. Σκοπός είναι να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις βεβαιώσεις. Τα σκάνερ στα διόδια θα είναι συνδεδεμένα σε δημόσιες βάσεις δεδομένων, όπως για παράδειγμα στην «Εργάνη».

Οι βεβαιώσεις θα διασταυρώνονται με φορητούς σαρωτές εγγράφων σε πραγματικό χρόνο από την κεντρική ομάδα υποστήριξης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτός ο ουσιαστικός και πλήρης έλεγχος της ορθότητας και της γνησιότητας των στοιχείων.

Πάντως, ανεξάρτητα από την παρουσία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στα διόδια, και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ είναι αυστηροί καθώς όπως δήλωσε και χθες ο διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, αν οι αστυνομικοί θεωρήσουν ότι κάποιος θέλει να κοροϊδέψει για τον λόγο μετακίνησης, θα ανοίξουν ακόμη και το πορτ μπαγκάζ.

Το τελευταίο 24ωρο, 273 οχήματα έκαναν αναστροφή από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, παρουσιάζει αύξηση ενώ 273 οχήματα, συνολικά, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω επειδή οι οδηγοί τους δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Το τελευταίο 24ωρο, λοιπόν, από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο (από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από την Ελευσίνα εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Παράλληλα, οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.809 οχήματα, εισήλθαν 16.823, ενώ έκαναν αναστροφή 46. Το προηγούμενο 24ωρο, στο ίδιο σημείο, τα οχήματα ήταν 17.567 και 16.651, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση.

Έλεγχοι και σε λεωφορεία και σε λιμάνια

Εκτός από τα αυτοκίνητα ιδιωτών οι Αρχές πραγματοποιούν ελέγχους και σε όλους τους επιβάτες υπεραστικών λεωφορείων τόσο στα ΚΤΕΛ πριν την επιβίβαση, όσο και στα διόδια, μη διστάζοντας να τους κατεβάσουν και να δείξουν τον δρόμο για την επιστροφή στην περίπτωση που δεν έχουν έγκυρη βεβαίωση.

Επίσης, έλεγχοι διενεργούνται και στα λιμάνια της χώρας. Κάμερα του OPEN TV βρέθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου το λιμενικό ελέγχει τους ταξιδιώτες. Στους περισσότερους επιτρέπεται η μετακίνηση, ωστόσο σε μία περίπτωση απαγόρευσαν την επιβίβαση στο πλοίο σε μία κυρία η οποία ισχυρίστηκε ότι θα πήγαινε στη Σαντορίνη για να δει γιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.