ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 09:47

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: "Συνολική απάντηση στους ψευδείς ισχυρισμούς του Δημάρχου Γλυφάδας"

0 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 12:23

Συνολική απάντηση στους ισχυρισμούς του Δημάρχου Γλυφάδας δίνει ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τις εγκαταστάσεις του δήμου κοντά στο ρέμα της Ευρυάλης. Συγκεκριμένα ο δήμος απαντά στα όσα ψευδή όπως τα χαρακτηρίζει είπε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου. 

Η απάντηση 

Με τον νόμο 4796/21, άρθρο 68, σε συνέχεια του προηγούμενου νόμου παρατείνεται η λειτουργία των υπηρεσιών του Ελληνικού - Αργυρούπολης στα οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ.) 90 και 90α του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης (από 30.5.1979 π.δ., Δ’ 342, από 21.12.1964 β δ, Δ’ 8 και από 21.7.1963 β.δ., Δ’ 129), συγκεκριμένα δε, στα ακίνητα που βρίσκονται επί των οδών Ρόζας Ιμβριώτη και 29ης του ιδίου Δήμου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων δίνει όλες τις απαντήσεις στον δήμαρχο Γλυφάδας για την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης περιοχής και τις νόμιμες λειτουργίες που υπάρχουν μέσα στον χώρο.

Πρόκειται για ιδιόκτητους χώρους χώρους όπου λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας - πρασίνου και πολιτικής προστασίας που τους είχε αμφισβητήσει η δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας υποστηρίζοντας, ακόμα και σε πρόσφατο ΔΣ, ψευδώς ότι:

- τους ανήκουν

- είναι παράνομες καθώς βρίσκονται πάνω σε ρέμα,

- δεν έχουν άδεια λειτουργίας και

- ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα λειτουργήσει σταθμός διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου.

Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας ότι σταθμό μεταφόρτωσης ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει εγκαταστημένο στην Αργυρούπολη, ο οποίος είναι αδειοδοτημένος και Περιβαλλοντικά άρτιος.

Στους ισχυρισμούς του προς τους κατοίκους Γλυφάδας ότι ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προτίθεται να φτιάξει σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, του απαντάμε ότι ουδέποτε έχουμε διατυπώσει κανένα αίτημα προς την Ελληνική Πολιτεία για την δημιουργία τέτοιου σταθμού και τον καλούμε να σταματήσει να διαδίδει ψευδείς ισχυρισμούς.

Να σημειωθεί δε ότι, στα πλαίσια της ένταξης της συγκεκριμένης περιοχής στο Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο, το δημοτικό συμβούλιο έχει ψηφίσει για τις χρήσεις που θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο, και στις οποίες δεν υπάρχει καμία αναφορά για την δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Το ρέμα για το οποίο αναφέρεται βρίσκεται τουλάχιστον 400 μέτρα μακριά από τα οικόπεδα μας, θεωρείται το φυσικό σύνορο των πόλεων μας, και ο ίδιος ελέγχεται με το υπ. αριθμ. (ΥΠΕΝ/ΣΕΝΕ/15883/1097) πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για εργασίες μπαζώματος και δημιουργίας παράνομου πάρκινγκ.

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες του σύντομα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το πως έγιναν οι εργασίες εντός του ρέματος, ποιες είναι οι άδειες του δασαρχείου, που είναι η υδραυλική μελέτη καθώς και εάν υπάρχει κανονιστική απόφαση για την δημιουργία υπαίθριου πάρκινγκ του δήμου Γλυφάδας εντός του ρέματος Ευρυάλης.

Τονίζουμε επίσης ότι, όλες οι υπηρεσίες μας λειτουργούν νόμιμα, δεν δημιουργούν καμία περιβαλλοντική όχληση, ούτε επηρεάζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την καθημερινότητα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

Καλούμε τον δήμαρχο Γλυφάδας να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, καθώς πριν από λίγο καιρό, υπηρεσιακά και πολιτικά του στελέχη εισέβαλαν με πρωτοφανή τρόπο στο εργοτάξιο μας, απειλώντας υπάλληλους του δήμου. Κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι ενέργειες αυτές έχουν καταδικαστεί και από τον ποδοσφαιρόφιλο κόσμο του Ελληνικού καθώς μετά από περίπου 100 χρόνια “ενημερώθηκαν” από τον ίδιο τον δήμαρχο Γλυφάδας ότι οι Αθλητικές τους εγκαταστάσεις δεν βρίσκονται στην περιοχή Σουρμένων αλλά ανήκουν στον δήμο Γλυφάδας…

Με τους κατοίκους του δήμου Γλυφάδας δεν μας χωρίζει τίποτα. Έχουμε μακρά πορεία συνεργασιών και φιλίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραχώρηση, εδώ και 40 περίπου χρόνια, ενός ολόκληρου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή “Γεφυράκι” Αργυρούπολης, στην σχολική κοινότητα Γλυφάδας προκειμένου να στεγαστούν μαθητές της Γλυφάδας.

Η σχέση των δύο δήμων δυναμιτίζεται από τις συνεχείς προκλήσεις και επιθέσεις που δεχόμαστε από τον Δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος συνέχεια αμφισβητεί τα χωροταξικά και διοικητικά μας δικαιώματα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Δήμαρχε Γλυφάδας η παραγωγή ψευδών ειδήσεων δεν τιμά το δημαρχιακό λειτούργημα.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσετε να παραπληροφορείται τους δημότες σας όπως κάνατε στο τελευταίο σας δημοτικό συμβούλιο. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.