ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:35

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ξεκίνησε η λειτουργία των καφέ κάδων στο Παλαιό Φάληρο (video)

0 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 21:16

Νέα εποχή ξεκινά για την αποκομμιδή των απορριμμάτων στο Παλαιό Φάληρο καθώς η λειτουργία των καφέ κάδων είναι πλέον γεγονός. Μία λειτουργία που προστατεύει το περιβάλλον και επιφέρει εξοικονόμηση πόρων στο Δήμο αφού δεν θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει τέλη για την ταφή τους στη χωματερή.

Τα οργανικά απόβλητα θα μεταφέρονται σε ειδική διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας όπου θα μετατρέπονται σε λίπασμα ή κομπόστ. 

Το πρόγραμμα περισυλλογής αποκλειστικά των βιοαποβλήτων ξεκίνησε αρχικά με την ενημέρωση όλων εκείνων των μονάδων που παράγουν μεγάλους όγκους και στη συνέχεια ο δήμος ανέπτυξε ένα σημαντικό δίκτυο διαλογής και συλλογής στην πηγή. 

Στο πρώτο αυτό δίκτυο καφέ κάδους χρησιμοποιούν τα super markets, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οπωροπολεία, ξενοδοχεία και λαϊκές αγορές. 

Οι καφέ κάδοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί, αδειάζονται και πλένονται επί τόπου από το ειδικό καφέ απορριμματοφόρο του Δήμου. 

"Η δράση θα συνεχιστεί και στα νοικοκυριά του Παλαιού Φαλήρου, αφού πρώτα υπάρξει εξατομικευμένη ενημέρωση σε κάθε "ανάδοχο" καφέ κάδου, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή χρήση και η επιτυχία του εγχειρήματος".

"Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το Παλαιό Φάληρο σε πράσινη πόλη, διαχειριζόμενοι υπεύθυνα τα απορρίμματά μας.Το αξίζουμε οι ίδιοι, το χρωστάμε στα παιδία μας" δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΣχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.