ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα φιλαράκια...

γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης 6 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 09:22

Τα φιλαράκια (FRIENDS), γνωστή και πολύ επιτυχημένη αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, εξιστορούσε την καθημερινότητα και τις περιπέτειες μιας παρέας φίλων οι οποίοι με χιουμοριστικό τρόπο προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.

Ένα παρόμοιο σήριαλ παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση στα Νότια Προάστια. 

Οι Δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, κ.κ. Παπανικολάου και Κονδύλης ανέπτυξαν μόλις πρωτοεξελέγησαν διαύλους στενής συνεργασίας σε διάφορα αυτοδιοικητικά θέματα, οι οποίοι συμπεριέλαβαν κατά τα φαινόμενα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κορτζίδη.

Παρά το γεγονός ότι προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετική θεώρηση πραγμάτων - ο ένας δεξιός, ο άλλος από ΠΑΣΟΚ έως ΣΥΡΙΖΑ (πολιτεύεται ως ανεξάρτητος) και ο τρίτος εξωκοινοβουλευτική αριστερά - παρ' όλα αυτά, οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως έχουν θέματα που εμπίπτουν στο κοινό ενδιαφέρον και των τριών. Δεν είναι όμως επί του παρόντος να τα αναφέρουμε. 
 
Την στενή σχέση του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κορτζίδη την έχουμε περιγράψει αρκετές φορές. (Χρήστος Κορτζίδης - Γιώργος Παπανικολάου, μία σχέση αδελφική).

Θα αναρωτηθείτε ίσως ποιες είναι οι κοινές τους αφετηρίες. Πολιτικές πάντως δεν είναι αφού όπως ανέφερα και πιο πάνω, ο ένας είναι δεξιός με θητεία στην ΟΝΝΕΔ, στην συνέχεια στην Ευρωβουλή και μετά δήμαρχος με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην Γλυφάδα και ο άλλος αριστερός δήμαρχος, πρώτα στο ΚΚΕ (διαγράφηκε) μετά στον Σύριζα (αποχώρησε) και τώρα κατατάσσεται από τους γνωρίζοντες στην ευρύτερη αριστερά και στην ανυπαρξία. 

Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με στελέχη που βρίσκονται κοντά τους, οι δύο άντρες διατηρούν πολύχρονη φιλία και συνεργασία σε διάφορα αυτοδιοικητικά θέματα.

Στην παρέα των όποιων κοινών διαδρομών και συνεννοήσεων Παπανικολάου - Κορτζίδη  προστίθεται και ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, αφού είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Αλίμου και ο δήμαρχος Γλυφάδας έχουν στενή και προσωπική φιλία, στην οποία αναφέρονται σε κάθε ευκαιρία, και κοινές επιδιώξεις, (Ο πανέξυπνος κ. Παπανικολάου), συμμετέχοντας επίσης σε ημερίδες κατά της επένδυσης με οργανωτή τον κ. Κορτζίδη. (Δήμαρχος Γλυφάδας: Χαιρέτισε τους αγώνες της επιτροπής κατά της επένδυσης του Ελληνικού).

Τελευταία πληροφορήθηκα ότι ο Δήμαρχος Αλίμου έκανε δεκτή την αίτηση μετάταξης στην αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου, ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε, του Γιώργου Κοκκίνη, δημοτικού συμβούλου του Κ. Κορτζίδη, γνωστού για την ακραία φρασεολογία που χρησιμοποιεί εναντίον του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου. Ο κ. Κοκκίνης, είναι δημόσιος υπάλληλος, διορισμένος στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων (Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων), πολύ μακριά από την Αργυρούπολη όπου κατοικεί και πολιτεύεται.

Από ότι μαθαίνουμε, αρκετό καιρό τώρα προσπαθούσε να μεταταχθεί σε δημόσια υπηρεσία που να βρίσκεται τουλάχιστον στην περιοχή της Αττικής. Θεμιτό θα πει κανείς. Κανείς δεν θέλει να δουλεύει μακριά από την πατρογονική του εστία και κανένας αρχηγός παράταξης δεν θέλει τα στελέχη του να βρίσκονται μακριά του... (Άλλωστε ορίζεται και από σχετική διάταξη ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τόπο που έχει εκλεγεί και για όσο κρατάει η θητεία του).

Λύση δίνει ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, ο οποίος εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση μετάταξης σε υπηρεσία του δήμου του, ώστε να επιστρέψει ο κ. Κοκκίνης στην Αργυρούπολη και στο δημοτικό συμβούλιο.

Φυσικά δεν υπάρχει κάτι κακό σε όλη αυτή την υπόθεση. Συνειρμικά όμως δεν θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο δήμαρχος Αλίμου διευκολύνει τον Χρ. Κορτζίδη στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν; 

Αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, αναφέρουν ότι αυτή η ευκαιριακή συμμαχία ετερόκλητων προσώπων που περιγράφτηκε παραπάνω, έχει μόνο ένα στόχο. Τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο.

Όμως "έχουν γνώση οι φύλακες" επισημαίνουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο.

ΥΣ: Το τελευταίο διάστημα ο αγαπητός δήμαρχος Αλίμου έχει αποστείλει στα γραφεία μας δύο εξώδικα, μία αγωγή και μία μήνυση  για κριτική που του ασκήσαμε κι επειδή εκφέραμε την άποψή μας. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Κονδύλης εδώ και καιρό παρουσιάζει μία δυσανεξία στην αντίθετη άποψη. Σύντομα όμως θα λάβει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Υπομονή κ. δήμαρχε. Το "αλάθητο" δεν το κατέχει κανείς άνθρωπος, ούτε ακόμα κι αυτός "ο Αβραάμ Πάπας"... που λέει ο λόγος. 

Η φράση "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου” σας θυμίζει κάτι;...

Σχόλια Αναγνωστών

6 Προσθήκη σχολίου
Γιώργος 18.04.21
για τον κορτζίδη δεν ξέρω αλλά οι άλλοι πήραν πολύ μεγάλα ποσοστά στις εκλγοες΄
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 18.04.21
ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΙ. ΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ
Απάντηση
Πάνος 17.04.21
πράγματι έχετε δίκιο,δεν θέλει να ακούγεται...ότι δεν θέλει.Γνωρίζετε ότι στα δημοτικά γήπεδα τένις έχει ακουστεί ότι στο μέλλον σκέφτονται να βάλουν αντίτιμο και ότι έχει ακουστεί ότι θέλουν να παραχωρήσουν από ένα δημοτικα γήπεδα σε ομίλους, γνωρίζετε ότι σε κάποια από αυτά τα δημοτικά γήπεδα τένις τα Σαββατοκύριακα έχουν παραχωρηθεί προνόμιακα στους ομίλους για μπουκινγκ των μελών των ομίλων, αποκλείοντας έτσι τα ΣΚ από την άθληση σε όσους δεν είναι μέλη των ομίλων.
Απάντηση
dfdf 17.04.21
ΨΩΜΟΤΥΡΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΠΟΥΛΙΓΚ
Απάντηση
Λεωνίδας Κατσόγιαννης 17.04.21
καλό αυτό με τον Αβραάμ Πάπα
Απάντηση
Αντύπας 17.04.21
Η οίηση είναι κακό πράγμα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.