ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:08

ΑΛΙΜΟΣ

Τεράστια χωματερή στο κέντρο της Γλυφάδας παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία (photo)

1 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 11:22

Όχι ένα, αλλά δύο πορίσματα υπάρχουν για το δήμο Γλυφάδας που πιστοποιούν παρανομίες και κακές περιβαλλοντικές πρακτικές της δημοτικής αρχής του Γ. Παπανικολάου. 

Είδαμε τον δήμαρχο Γλυφάδας τις τελευταίες μέρες να εγκαλεί τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για δήθεν "δημιουργία χωματερής" πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης, δημοτικά του στελέχη και δημοτικούς αστυνομικούς να "μπουκάρουν" με "κινηματογραφικό" τρόπο σε χώρο ιδιοκτησίας του γειτονικού τους δήμου, να μηνύει δημοτικούς υπαλλήλους, να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και να βγάζει λαύρες ανακοινώσεις για υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τον συνάδελφό του, του γειτονικού δήμου. 

Όμως ο δήμαρχος Γλυφαδας που κατηγορεί τον γείτονά του για δημιουργία χωματερής, τη χωματερή την έχει ο ίδιος στο δήμο του και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της ποιο ακριβής περιοχής της Γλυφάδας, δίπλα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και στο Γκολφ της Γλυφάδας. 

Γι' αυτή τη "χωματερή" που βρίσκεται επί της οδού Α. Παπαγούλη έγινε καταγγελία από την ΠΟΕ - ΟΤΑ και διατάχθηκε έλεγχος  από τη "Διεύθυνση Περιβάλλοντος" της Περιφέρειας Αττικής. Στην με αρ. πρωτ. 597/27-1-2020 έκθεση αυτοψίας, η Περιφέρεια αναφέρει ότι: "στην εν λόγω έκταση, στο σημείο προσωρινής αποθήκευσης των αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, των ογκωδών αντικειμένων, των αποβλήτων σιδήρου και των αποβλήτων κήπων, δεν διαπιστώθηκαν μέτρα για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων ή και την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων που προκύπτουν, με ενδεχόμενο κίνδυνο ρύπανσης του εδάφους και των υπογείων υδάτων, ενώ η απόθεση όλων αυτών των υλικών/αποβλήτων στο χώρο προκαλεί αισθητική υποβάθμιση και αλλοίωση του τοπίου κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας (Ν.1650/95, όπως ισχύει)". Αυτά διατύπωσε στη αυτοψία της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στις 27 Νοεμβρίου του 2020. 

Να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη χωματερή έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του Δήμου Γλυφάδας από το 2012 (δήμαρχος Κόκκορης) και 2016, 2020 (δήμαρχος Παπανικολάου) για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Φαίνεται ότι o κ. Παπανικολάου, όχι μόνο δεν φρόντισε στα χρόνια της θητείας του να βρει λύση και να απομακρύνει τη χωματερή από την πόλη του αλλά τη διατήρησε παρά της διοικητικές κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.  

Ποιος λοιπόν διαθέτει χωματερή στο Δήμο του; Ποιος έχει κάνει παράνομες παρεμβάσεις στο ρέμα της Ευρυάλης;  Σε ποιον έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής;

Κινήσεις πανικού και αντιπερισπασμού

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης μετά από όλα όσα συνέβησαν σε βάρος του και σε βάρος των εργαζομένων του, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει κινήσεις πανικού και αντιπερισπασμού της προσοχής των συμπολιτών του το "μπουκάρισμα" των στελεχών του και της δημοτικής αστυνομίας στη δική του εγκατάσταση εναπόθεσης κλαδιών, μόλις εκδόθηκε και το πόρισμα για τις παρανομίες του Δήμου και στο Ρέμα της Ευρυάλης. 

Σε απάντηση στα όσα ψέματα, όπως χαρακτηρίζει τα όσα επικαλείται ο κ. Παπανικολάου, τον καλεί "να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επίσης τον καλεί να επισκεφθεί τον πρότυπο και αδειοδοτημένο σταθμό μεταφόρτωσης που διαθέτει ο δήμος στην Αργυρούπολη για να διαπιστώσει πως πρέπει να λειτουργεί ένας τέτοιος χώρος".Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης: "Αυτό, ΝΑΙ, είναι χωματερή και ανήκει στον δήμο Γλυφάδας"

"Αυτό, ΝΑΙ, είναι χωματερή και ανήκει στον δήμο Γλυφάδας. Ευρισκόμενη σε πανικό η δημοτική αρχή της Γλυφάδας μετά το πόρισμα - καταπέλτη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τις παράνομες ενέργειες κατασκευής τσιμεντένιας γέφυρας πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης και τις τεράστιες εκχωματώσεις που πραγματοποίησε αλλοιώνοντας την τοπογεωγραφία της περιοχής, προσπαθεί να "θολώσει τα νερά" και αναφέρεται ψευδώς σε μία δήθεν χωματερή που βρίσκεται στον δήμο μας", τονίζει ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης και συνεχίζει. 

"Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκεφτόταν ο δήμαρχος Γλυφάδας όταν έγραφε αυτά τα τερατώδη ψέματα στην ανακοίνωσή του.

Προφανώς μπερδεύτηκε με την χωματερή που βρίσκεται στον δήμο του, πίσω από το Golf Γλυφάδας και λίγα μέτρα από τα σπίτια των δημοτών του.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από τις σημερινές φωτογραφίες, λίγα μέτρα από τα σπίτια των κατοίκων, υπάρχουν βουνά από μπάζα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και σκάφη και πολλά άλλα επικίνδυνα για το περιβάλλον υλικά.

Μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κάνει καταγγελία για αυτό το έκτρωμα.

Δήμαρχε Γλυφάδας μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Σας καλούμε να σας δείξουμε τον πρότυπο και αδειοδοτημένο σταθμό μεταφόρτωσης που διαθέτει ο δήμος μας στην Αργυρούπολη για να διαπιστώσετε πως πρέπει να λειτουργεί ένας τέτοιος χώρος.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι παρανομίες του Δήμου Γλυφάδας στο ρέμα Ευρυάλης έχουν οδηγηθεί με το υπ. αριθμ. πόρισμα (ΥΠΕΝ/ΣΕΝΕ/15883/1097) στον εισαγγελέα Αθηνών". 
Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Οίκος απικος 11.04.21
Το ο,τι ο δήμαρχος Γλυφάδας θέλει να φτιάξει κυνοκομειο στο golf το γνωρίζετε;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.