ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:16

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Αμφισβητεί τα όρια με το Ελληνικό ο Δήμαρχος Γλυφάδας - Η απάντηση από την Ελληνική Βουλή

1 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 20:15

Η αμφισβήτηση των ορίων του Ελληνικού εκδηλώνεται για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια σε βάρος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Πρώτος έσυρε το χορό της αμφισβήτησης των ορίων ο δήμος Αλίμου ο οποίος θεωρούσε (θεωρεί ακόμα;) ότι το σύνορό του προχωρούσε κατά πολύ πέρα από το σημείο που είναι οριοθετημένο εδώ και 70 σχεδόν χρόνια και καταγεγραμμένο στο Κτηματολόγιο, πάντα προς την πλευρά του Ελληνικού και μέσα στο πρώην αεροδρόμιο. 

Τις τελευταίες μέρες και ο Δήμος Γλυφάδας με αφορμή μία δραστηριότητα (τεμαχισμός κλαδιών) που γίνεται στο χώρο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο των Σουρμένων, διατύπωσε ενστάσεις για το δικαίωμα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης να βρίσκεται στο χώρο αυτό. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά το "μπουκάρισμα" των στελεχών του Δήμου Γλυφάδας στον συγκεκριμένο χώρο και οι μηνύσεις που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές είναι γνωστά. 

Στο Δ.Σ. της 14ης Απριλίου ο δήμαρχος Γλυφάδας αφού αναφέρθηκε σ' αυτά τα γεγονότα αμφισβήτησε τη νομιμότητα ακόμα και των  εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, αμφισβήτησε τις εγγραφές στο Κτηματολόγιο που δείχνουν ως ιδιοκτήτη το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης όπως επίσης αμφισβήτησε και τα όποια ΦΕΚ υπάρχουν. 

Συγκεκριμένα είπε (ακριβώς η απομαγνητοφώνηση)

"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η κοινή λογική. Απευθύνω ύστατη έκκληση στο διπλανό δήμο να σταματήσει αυτό που κάνει εκεί να διεκδικήσει με όποιο τρόπο μπορεί την αδειοδότηση και τη σωστή λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης και ολόψυχα τους ευχόμαστε να λυθεί το θέμα για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων και ότι άλλο θέλουν. 

Όταν όμως αυτό γίνεται πάνω στο γειτονικό όριο που κι αυτό θα δούμε ποιο είναι - ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ - γιατί σας είπα ότι εμείς δεν αμφισβητούμε τα όρια γιατί θέλουμε να πάμε τα όρια οπουδήποτε αλλού, γιατί αυτό ακούω από το διπλανό δήμο, εμείς την πόλη μας την ξέρουμε ποια είναι, ο δήμος μας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει". 

Σχετικά δε με την ύπαρξη ιδιοκτησιών και Κτηματολογίου στο οποίο φαίνεται ότι ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι ιδιοκτήτης εκεί ο κ. Δήμαρχος είπε:

"... Με κανένα τρόπο αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε ένα συμπέρασμα ότι εκεί υπάρχουν ιδιοκτησίες, κτηματολόγια και ιστορίες. Πήγαν κάποιοι και δήλωσαν στο κτηματολόγιο. Ήδη τα 'χουμε προσβάλει. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ". 

Η απάντηση έρχεται από την Ελληνική Βουλή

Η απάντηση σ' όλα τα παραπάνω δίνεται με το άρθρο 68 του Ν. 4796/21 ο οποίος είναι συνέχεια του προηγούμενου 4559/2018 (Α'142), άρθρο 38 και ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή

Ο νόμος 4796/21, άρθρο 68, αναφέρει πως παρατείνεται η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στα οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ.) 90 και 90α του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης (από 30.5.1979 π.δ., Δ’ 342, από 21.12.1964 β δ, Δ’ 8 και από 21.7.1963 β.δ., Δ’ 129), συγκεκριμένα δε, στα ακίνητα που βρίσκονται επί των οδών Ρόζας Ιμβριώτη και 29ης του ιδίου Δήμου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων δίνει όλες τις απαντήσεις στον δήμαρχο Γλυφάδας για την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης περιοχής και τις νόμιμες λειτουργίες που υπάρχουν μέσα στον χώρο.

Πρόκειται για ιδιόκτητους χώρους όπου λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας - πρασίνου και πολιτικής προστασίας που τους αμφισβήτησε η δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας υποστηρίζοντας στο πρόσφατο ΔΣ, ότι είναι παράνομες καθώς βρίσκονται πάνω σε ρέμα, δεν έχουν άδεια λειτουργίας και ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα λειτουργήσει σταθμός διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου.Από το 1963 λοιπόν αναγνωρίζονται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δήμου Ελληνικού, τότε, και σήμερα Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Άξιο αναφοράς τέλος είναι, πως οι δήμαρχοι που πέρασαν από τη Γλυφάδα τα τελευταία 50 - 60  χρόνια (Λαζαρίδης, Σπονδυλίδης, Σούφης, Λανδράκης, Σφακιανάκης, Θεοδωρόπουλος, Κόκκορης, αλλά και ο ίδιος ο σημερινός δήμαρχος Παπανικολάου κατά την πρώτη 5ετή θητεία του), και που άνθρωποι των τελευταίων βρίσκονται και στη σημερινή διοίκηση, ουδέποτε, απ' όσο είναι γνωστό τουλάχιστον την τελευταία 30ετία, ανακίνησαν τέτοιου είδους θέματα. 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
nikki 13.06.21
Απλά εμετικός!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.