ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 12:56

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Συλλ. Εργαζομένων Ελληνικού - Αργυρούπολης: Δήμαρχε Γλυφάδας "στο σπίτι του κρεμασμενου δεν μιλάνε για σχοινί"

0 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 14:00

Καταπέλτης εναντίον της διοίκησης της Γλυφάδας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στην οποία γίνεται λόγος για "πολιτική βεντέτα" του δημάρχου Γλυφάδας εναντίον του δήμου τους. 

Η ανακοίνωση αφορά στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις εγκαταστάσεις Καθαριότητας στο Ελληνικό προχθές και είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις με το Δήμο Γλυφάδας να κάνει μηνύσεις στους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα έκαναν τη δουλειά τους. 

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει "κινηματογραφικό" τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν στο χώρο δουλειά τους οι γλυφαδιώτες δημοτικοί αστυνομικοί  με τα μπλοκάκια στο χέρι, για να κάνουν αυτοψία στο χώρο που ανήκει στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και να... κόψουν πρόστιμα. 

Εντύπωση πάντως προκαλεί ο αριθμός των στελεχών της διοίκησης του δήμου Γλυφάδας και ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που έσπευσαν στο χώρο για να υποστηρίξουν την αυθαίρετη όπως χαρακτηρίζεται από το Σύλλογο Εργαζομένων, πράξη τους αυτή. 

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για το Δήμο Γλυφάδας 

«ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (;) ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ… ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»


«Πολιτική βεντέτα» έχει ανοίξει ο Δήμαρχος Γλυφάδας με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, ο οποίος προκειμένου να προασπίσει τα πολιτικά ιδιοτελή συμφέροντα του Δήμου του έφτασε στο έσχατο σημείο, να μηνύει εργαζόμενους της Καθαριότητας του Δήμου μας που απλά έκαναν την καθημερινή, νόμιμη εργασία τους, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, εντός του ωραρίου τους!!!

Συγκεκριμένα την Τρίτη 6-4-2021 και λίγο πριν την λήξη της βάρδιας, στις εγκαταστάσεις της Καθαριότητας του Δήμου μας και ειδικότερα στο σημείο που γίνεται η προσωρινή εναπόθεση κλαδιών με σκοπό τον τεμαχισμό τους από τον κλαδοτεμαχιστή, εισέβαλαν κυριολεκτικά με «κινηματογραφικό» τρόπο, 4 δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας καθοδηγούμενοι από έναν Αντιδήμαρχό τους προκειμένου δήθεν να κάνουν αυτοψία στον χώρο κατόπιν καταγγελίας που είχαν δεχθεί!!

Οι δύο συνάδελφοι κατά τα άλλα δημοτικοί αστυνομικοί, εισέβαλαν από την κεντρική είσοδο του χώρου μας και οι άλλοι δύο συνοδευόμενοι από Αντιδήμαρχο του Δήμου Γλυφάδας, περνώντας από ένα μικρό άνοιγμα δίπλα από τα συρματοπλέγματα και σκαρφαλώνοντας σε έναν χωμάτινο λόφο στο πίσω μέρος του χώρου μας.

Οι εργαζόμενοί μας αμέσως κάλεσαν τον Διευθυντή Καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και επισήμαναν στους συναδέλφους- «εισβολείς» ότι βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο που ανήκει στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στον οποίο δεν έχουν καμιά δικαιοδοσία. Τους επισημάνθηκε ακόμα πως ουσιαστικά λειτουργούν παράνομα και μάλιστα σε περιοχή πέραν της αρμοδιότητάς τους.

Οι δύο εξ αυτών τραβούσαν φωτογραφίες και οι υπόλοιποι κρατώντας με προκλητικό τρόπο τα μπλοκάκια ανά χείρας, δεν απομακρύνονταν ως όφειλαν, λέγοντας ότι ήρθαν «για να δουν» μέχρι του σημείου που εισέβαλαν στο χώρο και άλλοι αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, και ο «Διευθυντής»(;;;) του Γραφείου Δημάρχου Γλυφάδας. Αμέσως μετά προσήλθε και ο δικός μας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κρητικός, ο οποίος δήλωσε πως θα καλέσει την Άμεση Δράση με συνέπεια οι δημοτικοί Αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας να εξαφανιστούν από το χώρο.

Πριν φτάσει η άμεση Δράση εμφανίστηκε η αστυνομία της Γλυφάδας, χωρίς να κληθεί από τους παρευρισκόμενους (είναι απορίας άξιο ποιος την κάλεσε!).

Αμέσως μετά εμφανίστηκε περιπολικό της Άμεσης Δράσης το οποίο είχε κληθεί από τον κ. Κρητικό και ο φερόμενος ως Διευθυντής(;) του γραφείου Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γκρίλλας κατόπιν τηλεφωνικής εντολής (από ποιον άραγε;) «έδωσε» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους καθαριότητας υποδεικνύοντάς τους με προταγμένο χέρι ως άλλος «Αρτέμης Μάτσας».

Στο αστυνομικό Τμήμα ασκήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις από τους παρευρισκόμενους αιρετούς των δύο Δήμων και η Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας χωρίς ίχνος ντροπής μήνυσε επιπλέον και τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου μας (1 οδηγό , 1 χειριστή, δύο εργάτες και το Διευθυντή καθαριότητας) που εργάζονταν εντός των εγκαταστάσεων μας!

Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και την Διοίκησή του καθώς εισβάλλοντας στον ιδιόκτητο χώρο μας όχι μόνο διατάραξαν την λειτουργία της Υπηρεσίας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά επιπλέον έσυραν στο αστυνομικό τμήμα και μήνυσαν τους εργαζόμενους μας οι οποίοι χωρίς να φέρουν καμιά ευθύνη ή να διαπράττουν παράνομες πράξεις, έκαναν απλά την δουλειά τους.

Καταγγέλλουμε επίσης και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Γλυφάδας οι οποίοι προφανώς λειτουργώντας κατ΄ εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πριν 20 ημέρες), εισέβαλαν παρανόμως ως «σερίφηδες» στον χώρο εργασίας μας, χωρίς καμία δικαιοδοσία παρόλο που το γνώριζαν, ενεργώντας με προκλητικό απαράδεκτο και αντισυναδελφικό τρόπο και καθ΄ υπέρβαση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος. Επισημαίνουμε ότι γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε μηνύθηκαν από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας να αποσύρει εδώ και τώρα τις ποινικές διώξεις εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου μας και να σταματήσει να τους εμπλέκει στις πολιτικές του αντιπαραθέσεις και αλαζονικές φιλοδοξίες.

Καλό δε θα ήταν να ασχοληθεί με τα του «οίκου του» και τις δικές τους παρανομίες, παύοντας να μας κουνά το δάχτυλο νομίζοντας πως κατέχει το «αλάθητο του Πάπα».

Του υπενθυμίζουμε πως έχουν ήδη επιβληθεί σειρά διοικητικών προστίμων στον Δήμο Γλυφάδας για μια σειρά θεμάτων όπως ο σταθμός Μεταφόρτωσης που έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνη χωματερή με περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο Γκαράζ του Δήμου Γλυφάδας!

Κύριε Παπανικολάου σας δηλώνουμε απερίφραστα πως είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ποινικοποιείτε την εργασία των συναδέλφων μας και ειδικότερα εργατών που με πενιχρούς μισθούς καθημερινά βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να διατηρούν την πόλη μας καθαρή και ασφαλή και ειδικότερα σε μια περίοδο με αυξημένο κίνδυνο της δημόσιας υγείας λόγω του covid.

Την επόμενη φορά που θα περάσει από το μυαλό σας να μας εμπλέξετε στα πολιτικά σας παιχνίδια θα βρεθείτε αντιμέτωπος με το σύνολο των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσο για της κατάπτυστη πράξη σας να σύρετε εργαζόμενους στο αστυνομικό τμήμα γιατί δήθεν παρανόμησαν σας υπενθυμίζουμε την παροιμία που λέει ο πάνσοφος λαός… «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.