ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:42

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Μία ακόμη αίτηση ακύρωσης απέρριψε το ΣτΕ

0 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 13:22

Την αίτηση ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που έχει εγκρίνει τις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους του έργου ανάπλασης στο Ελληνικό απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την απόφαση αρ2775/2020), της ολομέλειας του ΣτΕ επισφραγίζεται η νομιμότητα και το κύρος των πολεοδομικών μελετών και υλοποιείται ένα ακόμα από τα τελευταία βήματα για ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που σχετίζετονται με την έναρξη της επένδυσης, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Το ΣτΕ με την απόφαση του απέρριψε τους ισχυρισμούς περί δήθεν μεταβίβασης των κοινόχρηστων χώρων στη διοίκηση και διαχείριση ιδιωτικών φορέων, καθώς η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ουδέποτε θα αποκτήσει κυριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, ο δε Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων* κατά το νόμο διοικείται κατά πλειοψηφία από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμο και τον ισχυρισμό ότι η θεσμοθέτηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα έργα και τις δραστηριότητες, μετά την ΚΥΑ, συνιστά τροποποίηση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών.

Σημειώνεται τέλος, ότι το ΣτΕ έκρινε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πληροί όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία, ενώ απέρριψε ως αβάσιμους ισχυρισμούς για παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. περί απαγόρευσης κρατικών ενισχύσεων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω αίτηση ακύρωσης συγκαταλέγεται σε αντίστοιχες αιτήσεις που έχουν απορριφθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. 

* Οι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων αποχώρησαν από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων κι αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούνται, γιατί διαφώνησαν ως προς τη σύσταση και το αντικείμενό του. Μάλιστα ο Δήμος Αλίμου είχε καταθέσει προσφυγή η οποία απερρίφθη ένα χρόνο πριν.


moneyreview.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.