ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:11

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αποκλειστικό: Πόρισμα καταπέλτης για τις παρανομίες του δήμου Γλυφάδας

0 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 13:16

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο δήμος Γλυφάδας καθώς, το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος με πόρισμά του, βεβαιώνει και επίσημα παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας που πραγματοποίησαν συνεργεία του δήμου Γλυφάδας δίπλα σε ρέμα και αλλαγή της τοπογεωγραφίας της περιοχής με παράνομες εκχωματώσεις.

Όπως είχε αποκαλύψει το vimaonline.gr με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό, πριν από περίπου ένα χρόνο συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο επιχείρησαν να παρέμβουν στο ρέμα της Ευρυάλης και να κατασκευάσουν γέφυρα προκειμένου να ενωθεί η οδός Κρήτης με το παρακείμενο πλάτωμα.Πανοραμική άποψη από τις εργασίες κατασκευής γέφυρας πάνω ακριβώς από το ρέμα Ευρυάλης.

Παράλληλα προχώρησε σε εκτεταμένη εκχωμάτωση του παρακείμενου πλατώματος μέσα στα όρια του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, επεμβαίνοντας στην τοπογεωγραφία της περιοχής, αλλάζοντας στην κυριολεξία όλόκληρο το ανάγλυφο. (βλέπε εναέριο video).

Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ειδικές μελέτες που είναι απαραίτητες για εργασίες που γίνονται κοντά σε ρέμα (ρέμα Ευρυάλης), με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αποκαλυπτικό βίντεο με την εκτεταμένη αλλοίωση του περιβάλλοντος δίπλα ακριβώς στο Ρέμα Ευρυάλης. Διακρίνονται οι τεράστιοι όγκοι χώματος που έχουν απομακρυνθεί προκειμένου να δημιουργηθεί πλάτωμα. Άγνωστοι είναι μέχρι στιγμής οι λόγοι που ο δήμος Γλυφάδας προχώρησε στην τεραστίων διαστάσεων εκχωμάτωση με κίνδυνο να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Γλυφάδας πριν ξεκινήσει τις εργασίες θα έπρεπε πρώτα να έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις, κάτι που δεν έπραξε και τονίζεται ιδιαιτέρως στην έκθεση των επιθεωρητών.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οποιoδήποτε έργο γίνεται κοντά σε ρέμα θα πρέπει πρώτα, εκτός από τις απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια, να είναι και οριοθετημένο, δηλαδή να είναι επίσημα καθορισμένες oι οριογραμμές του για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος από αυθαίρετες ενέργειες και κατασκευές.

Άμεσα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος σε συνεργασία με την Πολεοδομία σταμάτησε τις εργασίες προκειμένου ο δήμος Γλυφάδας να προσκομίσει τις ανάλογες αδειοδοτήσεις καθώς όλες οι εργασίες γινόντουσαν στα σύνορα των δύο δήμων. 

Ο Δήμος Γλυφάδας παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν υπηρεσιακοί του παράγοντες για την νομιμότητα των ενεργειών, ουδέποτε προσκόμισε τις σχετικές άδειες.Πανοραμική άποψη από τις εργασίες κατασκευής γέφυρας πάνω ακριβώς από το ρέμα Ευρυάλης.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος βεβαιώνει με έγγραφό του τις σχετικές παραβάσεις οι οποίες συνιστούν το αδίκημα της υποβάθμισης Περιβάλλοντος κατά το άρθρα 2 / παράγρ. 4 & 16 του νόμου 1650/16. 

Στο πόρισμά τους οι ελεγκτές, (δεν πείσθηκαν από τις δικαιολογίες του Δήμου Γλυφάδας) μετά την βεβαίωση των παραβάσεων προωθούν την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Γλυφάδας σε μια βεβιασμένη προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης των ενεργειών του, έδωσε εντολή σε αντιδημάρχους του να μπουκάρουν στην κυριολεξία σε παρακείμενο ιδιόκτητο χώρο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης προσπαθώντας να διώξουν στην κυριολεξία τους υπαλλήλους του δήμου λέγοντας επιτακτικά ότι ο χώρος αυτός ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Γλυφάδας. (Απίστευτο: Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας "μπούκαραν" σε ιδιοκτησία του δήμου Ελληνικού - Κατέληξαν στο τμήμα). 
Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσνταντάτου κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα όπου δεν προσκόμισαν κανένα έγγραφο που να αποδείκνυε τους ισχυρισμούς τους.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης η φράση που ταιριάζει απόλυτα στις ενέργειες του κ. Παπανικολάου είναι "Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" καθώς όπως σημειώνουν, όχι μόνο ο δήμος Γλυφάδας μπαζώνει ρέματα και αλλοιώνει την τοπογεωγραφία ολόκληρων περιοχών, αλλά προσπαθεί με "μπουκαρίσματα" στελεχών του να υφαρπάξει δημοτική περιουσία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Παράλληλα σημειώνουν ότι στόχος του δημάρχου Γλυφάδας είναι να μπλοκάρει την νόμιμη λειτουργία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης η οποία βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδό του θεσμοθετημένο και με νομοθετική διάταξη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.