ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:02

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Απίστευτο: Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας "μπούκαραν" σε ιδιοκτησία του δήμου Ελληνικού - Κατέληξαν στο τμήμα

0 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 00:11

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο εργοτάξιο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας εισέβαλαν στην κυριολεξία σε οικόπεδο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου γίνεται η αποκομιδή κλαδιών και ισχυρίστηκαν στους υπαλλήλους του Δήμου ότι η παρουσία τους εκεί  ήταν  παράνομη αφού βρίσκονταν σε χώρο του δήμου Γλυφάδας, απειλώντας τους μάλιστα ότι θα τους κόψουν κλήσεις. Δημοτικοί Αστυνομικοί του δήμου Γλυφάδας οι οποίοι μηνύθηκαν για παράβαση καθήκοντος.


Στην όλη "επιχείρηση" συμμετείχαν εκτός από τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς αστυνομικούς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ένας δικηγόρος επίσης του Δήμου. 

Στο τραγελαφικό περιστατικό τέλος έδωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος δίνοντας εντολή στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κρητικό να καλέσει την αστυνομία και να προχωρήσει σε μηνύσεις.

Ακολούθως οι "εισβολείς" με παρέμβαση της αστυνομίας, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης όπου τους ασκήθηκαν μηνύσεις για "παράνομη είσοδο σε ιδιωτικό ακίνητο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης", "διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας", "παράνομη λήψη φωτογραφιών κατά την λειτουργία υπηρεσίας" και στους δημοτικούς αστυνομικούς του δήμου  Γλυφάδας για "παράβαση καθήκοντος".Η στιγμή της εισβολής υπηρεσιακών του δήμου Γλυφάδας στο εργοτάξιο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Να σημειωθεί ότι χρησιμοποίησαν και πολιτικά αυτοκίνητα κλείνοντας την είσοδο του εργοταξίου παρεμποδίζοντας την λειτουργία του.

Ο αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κρητικός, προσκόμισε στο αστυνομικό τμήμα όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν την ιδιοκτησία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για τον συγκεκριμένο χώρο (ΚΑΕΚ). Να σημειωθεί ότι για τα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας από το 1956. 

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Γλυφάδας σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσκόμισαν ούτε ένα έγγραφο προκειμένου να στοιχειοθετήσουν ότι ο χώρος ανήκει στον δήμο Γλυφάδας.

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται από αυτή την ενέργεια του Δήμου Γλυφάδας καθώς, ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης εδώ και δεκαετίες και όλες οι εργασίες που γίνονται μέσα σ' αυτόν εμπίπτουν στην αποκλειστική ευθύνη του ιδίου δήμου. Μάλιστα υπάρχουν όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις.

Στον χάρτη που δημοσιεύει το vimaonline.gr φαίνεται καθαρά το οικόπεδο που ανήκει στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Στα σημεία που σημειώνονται ως "Εργοτάξια δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης" έκαναν την "έφοδο" τα στελέχη του δήμου Γλυφάδας.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η εντολή που πήραν τα στελέχη του δήμου Γλυφάδας για "εισβολή" στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης από τον δήμαρχο κ. Παπανικολάου έχει άμεση σχέση με το πόρισμα που αναμένεται να εκδοθεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για τις εργασίες του δήμου Γλυφάδας μέσα στο ρέμα της Ευριάλης (βλέπε χάρτη) που είχε αποκαλύψει το vimaonline.gr, πριν από λίγο καιρό. (Αποκλειστικό: Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Γλυφάδα).

Πέραν αυτού όμως, ποιες ήταν άραγε οι αληθινές προθέσεις του κ. Παπανικολάου πίσω από το σημερινό επεισόδιο; Όπως αναφέρουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στην υπόθεση θεωρούν πως ο Δήμαρχος Γλυφάδας φέρεται να χρησιμοποιεί παρελκυστικές τακτικές προκειμένου να παρουσιάσει ιδιοκτησία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ως τμήματα του δικού του δήμου. 

Η ενέργεια αυτή θεωρούν πως αποτελεί ένα μικρό μέρος της στρατηγικής του να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπουλης που βρίσκονται επίσης μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού στα πλαίσια της επένδυσης και της διανομής κοινωφελών οικοπέδων. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Το επενδυτικό σχέδιο για το Ελληνικό έχει μπει στην τελική ευθεία και είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις του καθ' ενός. Όμως με το θέμα αυτό θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε μελλοντικό μας άρθρο. 

ΥΣ: Για ποιο λόγο ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν ενημέρωσε τους αντιδημάρχους του, οι οποίοι έχουν μακρά θητεία στα κοινά της Γλυφάδας, για τα πραγματικά ιδιοκτησιακά δεδομένα της συγκεκριμένης έκτασης και τους άφησε να ταλαιπωρούνται στα αστυνομικά τμήματα;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.