ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 18:19

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Έργα στη Λ. Βάρκιζας - Σουνίου: Θα ολοκληρωθούν σε 20 μέρες αντί σε 4 μήνες όπως είχε αναγγελθεί

0 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 20:25

Συντομεύει κατά πολύ ο χρόνος αποπεράτωσης των έργων στον οδικό άξονα Βάρκιζας - Σουνίου που όπως είχε αναγγελθεί από την Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινούσαν στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρώνονταν μετά από τέσσερις μήνες, στις 26 Ιουλίου 2021. 

Καθ' όλη τη διάρκεια των έργων ο οδικός άξονας κοντά στις "Τρύπες Καραμανλή" θα παρέμενε κλειστός και από τα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία θα γινόταν από παρακαμπτηρίους. 

Η μεγάλη διάρκεια αυτού του έργου και μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη κίνηση εύλογα προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ν' αλλάξει ο σχεδιασμός εξέλιξης του έργου. 

Με ανάρτησή της η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρώπη Κοσμίδη πληροφορεί ότι με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στον εργολάβο, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου! 

Δηλαδή το έργο που είχε αναγγελθεί ότι θα χρειαζόταν 4 μήνες για να ολοκληρωθεί και σ' όλο αυτό το διάστημα ο οδικός άξονας θα ήταν κλειστός και στα δύο ρεύματα, είναι τελικά υπόθεση 20 ημερών! Η ανάρτηση της Ευρώπης Κοσμίδη 

"Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου, πλησίον των σηράγγων «Τρύπες του Καραμανλή», οι επείγουσες εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών διχτυών προκειμένου να αρθούν οι χρόνιες επικινδυνότητες από καταπτώσεις μικρών και μεγαλύτερων βράχων.

Παράλληλα θα διενεργηθούν και ασφαλτοστρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Λ. Αθηνών – Σουνίου.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι εργασίες να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις μήνες, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη προς τον ανάδοχο επιτεύχθηκε η σύντμηση των εργασιών με διπλές βάρδιες και Σαββατοκύριακα.

Στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί.

Το διάστημα από 5/4/2021 έως 24/4/2021 θα πραγματοποιηθεί πλήρης και για όλο το 24ωρο διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λ. Αθηνών – Σουνίου (Ε.Ο. 91) και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω Λ. Βάρης –Κορωπίου".

Δήλωση του Περιφερειάρχη 

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Μετά από τις σχετικές ενέργειες μας τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση των έργων και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό. Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για την διευκόλυνση τους. Η τοποθέτηση των προστατευτικών στα βραχώδη σημεία και η ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης στην περιοχή, συμβάλουν στο στόχο μας να επιτευχθεί η αυξημένη ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών που διέρχονται από τη Λ. Αθηνών – Σουνίου».Οι εργασίες

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση επικίνδυνων προς κατάπτωση ογκολίθων και την επένδυση των πρανών με ειδικό συρματόπλεγμα εκατέρωθεν των σηράγγων, σε μήκος 150 μέτρων πριν και 80 μέτρων μετά τις σήραγγες, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η επιφάνεια συρματοπλέγματος που θα τοποθετηθεί θα είναι περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή από Βάρκιζα μέχρι Βουλιαγμένη και στα δύο ρεύματα, σε μία οδό ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη από την πάροδο των ετών προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.


Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου, πλησίον των σηράγγων «Τρύπες του Καραμανλή», οι...

Δημοσιεύτηκε από Ευρώπη Κοσμίδη στις Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.