ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 09:16

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιόλη κέρδισε μία δεύτερη ζωή: Το πριν και το μετά του αλόγου που βρέθηκε αποστεωμένο το 2020

0 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 13:50

Η Ιόλη κέρδισε μία δεύτερη ζωή. Το άλογο που βρέθηκε αποστεωμένο και άρρωστο το 2020 στη Θουρία Μεσσηνίας, σήμερα ζει τη δεύτερη ζωή της χάρη στις προσπάθειες και στην περίθαλψη που βρήκε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών. 

Περί τα τέλη Ιουλίου υπήρξε καταγγελία για το ζώο, το οποίο ήταν δεμένο με σχοινιά, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς επαρκή φαγητό και νερό και με πληγές σε όλο του το σώμα, όπως καταγράφεται και στις εικόνες που ακολουθούν. Επίσης, είχε πληγές στα πίσω πόδια από τα σκοινιά.Η σημερινή εικόνα της Ιόλης δεν έχει καμία σχέση με τη σοκαριστική εικόνα του αλόγου που παραδόθηκε στο Σύλλογο μετά από εντολή της Εισαγγελέως Καλαμάτας,  

Σε ανάρτησή του ο Σύλλογος σήμερα αναφέρει:

«Το πριν και το μετά της Ιόλης.

Όταν φέραμε την Ιόλη στον ΕΣΠΙ και την είδαμε, παρόλο που γνωρίζαμε από τις φωτογραφίες πως το ζώο ήταν αποστεωμένο σοκαριστήκαμε από το μέγεθος της, μας φάνηκε πως θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να τη σηκώσουμε στα χέρια, τόσο αδύνατη που ήταν. Η γνώμη όλων μας σύσσωμη ότι μόλις την προλάβαμε στη ζωή και οι επόμενες μέρες κρίσιμες για την επιβίωση της. Ευτυχώς το ζωάκι είχε δυνάμεις ακόμη και μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη ανάρρωση της. Η θεραπεία εντατική και η φροντίδα αμέριστη στο κορμάκι της για να μπορέσουμε να την δούμε επιτέλους σε μία πιο υγιή σωματική κατάσταση μετά από 4 μήνες και με δρόμο ακόμα για την πλήρη ανάρρωση της. Η μεγαλύτερη πρόκληση για μας και πάλι είναι ο ψυχολογικός της κόσμος που είναι φανερά κλονισμένος γιατί ακόμα η αντίσταση της σε οποιαδήποτε άγγιγμα είναι υπερβολικά μεγάλη. Ο πόνος και οι κακουχίες έχουν γραφτεί βαθιά μεσα στη καρδούλα της. Με πείσμα και αισιοδοξία εμείς θα είμαστε διπλά της μέχρι να συνέλθει και αυτή η πονεμένη ψυχή και να βρει λίγη γαλήνη που τόσο χρειάζεται και της αξίζει».


Το πριν και το μετά της Ιόλης. [Please scroll down for English] Όταν φέραμε την Ιόλη στον ΕΣΠΙ και την είδαμε, παρόλο...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών στις Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.