ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 22:53

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης

0 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 17:30

Δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την κύρωση της «Σύμβασης Διανομής - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» και ρυθμίζει ζητήματα της επένδυσης του Ελληνικού.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Μοναδική παραφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας που απουσίαζαν από την ψηφοφορία. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση να στηριχθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΚΚΕ, μετείχαν 297 βουλευτές. Ναι είπαν 264 βουλευτές και κατά 33 βουλευτές. Απών ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία:

Είναι συνεκτική, καθώς περιλαμβάνει σε ένα νομοθέτημα τα σημαντικότερα προαπαιτούμενα της επένδυσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι αποτελεσματική, διότι επέρχεται η ιδιοκτησιακή ωρίμανση του έργου, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια δικαίου και την πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα για όλους τους μελλοντικούς αγοραστές.

Είναι πρακτική, καθώς ρυθμίζονται διάφορες διαδικαστικές εκκρεμότητες και ενισχύεται περαιτέρω η ταχύτητα, η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Είναι όμως κυρίως εμβληματική, διότι με αυτή ολοκληρώνεται μια πράξη δημοσίου συμφέροντος, αναφορικά με τη συμφωνία διανομής του ακινήτου.

Προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων και της άμεσης εκκίνησης του Επένδυσης, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει:

Την κύρωση της σύμβασης διανομής και του ειδικού διαγράμματος διανομής.

Τη σύσταση δικαιώματος επιφανείας ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Τη ρύθμιση της διαδικασίας εισφοράς των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επιφάνειας και πλήρους κυριότητας των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Την παροχή της δυνατότητας διενέργειας πρόδρομων εργασιών, χωρίς καμία επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.