
Πρωτοπόρος υπήρξε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης όταν το 2017 σκέπαζε το δημαρχείο της πόλης με την ελληνική σημαία στις εθνικές μας επετείους.
Το 2017 ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος με την πράξη του αυτή απευθύνθηκε στους συμπολίτες του εκπέμποντας το μήνυμα πως ως Έλληνες νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια για τους αγώνες των προγόνων μας και υψώνουμε με αγάπη τη σημαία μας, το σύμβολο του έθνους μας.
Οι περισσότεροι συνδημότες του αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και τη δέχθηκαν με ενθουσιασμό. Υπήρξαν όμως κι αυτοί που χαρακτήρισαν την πράξη του έως και... εθνικιστική.
Σήμερα η πράξη του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης βρίσκει πολλούς μιμητές. Βλέπουμε πολλές σημαίες να αγκαλιάζουν δημόσια κτίρια σε πολλούς δήμους και θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει και ένα είδος ανταγωνισμού για το ποιος θα βάλει τη... μεγαλύτερη σημαία.
Κάποιοι δήμαρχοι που είχαν σπεύσει να ειρωνευτούν την κίνηση του Κωνσταντάτου το 2017 βλέποντας την θετική απήχηση στους πολίτες αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έσπευσαν όχι μόνο να τον μιμηθούν αλλά και να υπερθεματίσουν...
Το ίδιο συνέβη και με την απεικόνιση των προσώπων ηρώων του 1821. Το γκράφιτι που αναπτύχθηκε σε έναν τοίχο του κολυμβητηρίου της Αργυρούπολης με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έτυχε πολλών θερμών σχολίων απ' όλη την Ελλάδα και το παράδειγμά του ακολούθησαν πολλοί.
Εξαίρεση αποτέλεσαν φυσικά κάποιοι εκπρόσωποι της αριστεράς και του αναρχικού χώρου που τους... έκατσε βαριά η κοινή αποδοχή και επιστράτευσαν καλλιτεχνικά επιμελητήρια και καθηγητάδες προσπαθώντας να μειώσουν και να ευτελίσουν το γεγονός.
Αφού αναρχικοί βανδάλισαν τρεις φορές τις προσωπογραφίες, έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να χαρακτηρίσουν με εμετικά συνθήματα τον δήμαρχο αλλά να τον απειλήσουν κιόλας.
"Κύμβαλα αλαλάζοντα" ή επί το λαϊκότερον "όσο πιο άδειος είναι ο ντενεκές τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει".
Σε αναμονή της επόμενης κίνησης του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης που θα βρει και πάλι θετικούς αποδέκτες και μιμητές σε πείσμα εκείνων που θα εξακολουθούν να παράγουν μόνο... ενοχλητικό θόρυβο.
Σχόλια Αναγνωστών
1 Προσθήκη σχολίουΣας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.