ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Παραλία Ελληνικού: Οι εθελοντικές παραφωνίες και η απάντηση του αντιδημάρχου για τα σκουπίδια

0 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 20:49

Φωτ. αρχείου

Απάντηση σε ανάρτηση εθελοντή του Save Your Hood ο οποίος εγκαλεί το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης γιατί δεν μάζεψε τις σακκούλες των σκουπιδιών που συγκέντρωσαν από πρόσφατη δράση τους στην παραλία του Ελληνικού, μέσα στην έκταση που μεταβιβάζεται στον επενδυτή, έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κρητικός. 

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του εθελοντή η οποία χαρακτηρίζεται και από επιθετικό ύφος απαντά: 

“Την μια ευχαριστείτε τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης για την άριστη συνεργασία και την παροχή εργαλείων, σακούλες και την αποκομιδή και την άλλη δημοσιεύεται φωτογραφίες μέσα από την επένδυση που για να μπεις πρέπει να σου ανοίξει με άδεια ο security όπως ομολογείται στο κείμενο σας. Η καλή δράση της Ομάδας γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Δήμος έχει μαζέψει αρκετά όπως και το προηγούμενο Σάββατο τελευταία φορά. Δεν είναι εύκολο να μαζεύει όμως του επενδυτή κατά προτεραιότητα και να αφήσει τα κλαδιά από την κακοκαιρία της ΜΗΔΕΙΑ που μαζεύουμε ακόμα. Ούτε με ένα φορτηγό μέσα από την άμμο χωρίς εσκαφέα για να μην κολλήσει.

Το ότι "πουλήσαμε την παραλία" ζητήστε συγνώμη από την Ομάδα γιατί μάλλον σε πολιτική μου φέρνει και η Ομάδα έχει άλλο σκοπό περιβαλλοντικό και όχι πολιτικό”.

"Ανέξοδη" κόντρα

"Ανέξοδη" η "κόντρα" του εθελοντή με το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης που δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια σε κανέναν. Τα έχει δώσει από το 2015 μαζεύοντας βουνά από σκουπίδια σε καθημερινή βάση επί δύο σχεδόν χρόνια, όταν στα κτίσματα του πρ. αεροδρομίου φιλοξενούνταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. 

Χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία αλλά και από τους όμορους με το χώρο δήμους, Αλίμου και Γλυφάδας, οι οποίοι όταν διαπίστωσαν ότι ήταν χρονοβόρο και πολυέξοδο το "άθλημα" για τους δήμους τους αποχώρησαν, αφήνοντας το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης να φροντίζει για την απομάκρυνση των απορριμμάτων μόνος του με υπέρμετρη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των δημοτών. 

Ποιος ανέδειξε αυτή την "ανέξοδη" κόντρα του εθελοντή με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ελληνικού - Αργυρούπολης; Μα ποιος άλλος από τη γνωστή για τη δημιουργία παραπλανητικών ειδήσεων, ιστοσελίδα των νοτίων προαστίων που με συνέπεια επιτίθεται στον συγκεκριμένο δήμο και ειδικότερα στον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο. 

Η απάντηση στον εθελοντή από το Save Your Hood

Σε εντελώς διαφορετικό ύφος απαντά στον αντιδήμαρχο Βασίλη Κρητικό αλλά και στον εθελοντή, ο ιθύνων νους του Save Your Hood Βασίλης Σφακιανόπουλος ο οποίος αναφέρει πως με τις δηλώσεις του ο εθελοντής εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και όχι την ομάδα και πως αυτές δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση την ευγνωμοσύνη για τη στήριξη του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στη δράση τους. 

Vassilis Sfakianopoulos
Basilis Kritikos και Stavros Habakis καλησπέρα σας και από εμένα. Ως ιθύνων νους του Save Your Hood , οφείλω και εγω με τη σειρά μου να απαντήσω. Όπως ίσως καταλάβατε κύριε Κρητικέ, οι παραπάνω δηλώσεις είναι του εθελοντή μας και δεν εκπροσωπεί την ίδια την ομάδα. Σε καμμία περίπτωση, λοιπόν δεν αναιρεί ή είναι σε θέση να αμφισβητήσει η δήλωση αυτή την ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη του εγχειρήματος μας από τον Δήμο. Ως κοινό γνώμονα, η ομάδα δρα με αγάπη και συλλογικότητα προς έναν κοινό σκοπό, την προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό τον σκοπό συνεργαζόμαστε με δοτικότητα και αληθινό ενδιαφέρον με όποιον ασπάζεται τον κοινό μας σκοπό χωρίς να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον καθώς όλοι μας είμαστε μέρος του προβλήματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη για την παρανόηση.


Η ανάρτηση


Μπορεί οι εθελοντές του Save Your Hood να τα μαζεύουν, αλλά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, με το πρόσχημα ότι...

Δημοσιεύτηκε από Stavros Habakis στις Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.