ΓΛΥΦΑΔΑ

Αποκλειστικό: Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Γλυφάδα (video)

3 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 20:26

Εργασίες πάνω στο ρέμα Ευρυάλης

Ο Δήμος Γλυφάδας πριν ξεκινήσει τις εργασίες θα έπρεπε πρώτα να έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις, κάτι που δεν έπραξε.

Το vimaonline.gr αποκαλύπτει την περιβαλλοντική αυθαιρεσία του Δήμου Γλυφάδας στην περιοχή του ρέματος της Ευρυάλης το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των δήμων Γλυφάδας και Αργυρούπολης - Ελληνικού. 


Πριν από περίπου ένα χρόνο συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο επιχείρησαν να παρέμβουν στο ρέμα της Ευρυάλης και να κατασκευάσουν γέφυρα προκειμένου να ενωθεί η οδός Κρήτης με το παρακείμενο πλάτωμα.

Αποκαλυπτικό βίντεο με την εκτεταμένη αλλοίωση του περιβάλλοντος δίπλα ακριβώς στο Ρέμα Ευρυάλης. Διακρίνονται οι τεράστιοι όγκοι χώματος που έχουν απομακρυνθεί προκειμένου να δημιουργηθεί πλάτωμα. Άγνωστοι είναι μέχρι στιγμής οι λόγοι που ο δήμος Γλυφάδας προχώρησε στην τεραστίων διαστάσεων εκχωμάτωση με κίνδυνο να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οποιoδήποτε έργο γίνεται κοντά σε ρέμα θα πρέπει πρώτα εκτός από τις απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια, να είναι και οριοθετημένο, δηλαδή να είναι επίσημα καθορισμένες oι οριογραμμές του για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος από αυθαίρετες ενέργειες και κατασκευές.


Πανοραμική άποψη από τις εργασίες κατασκευής γέφυρας πάνω ακριβώς από το ρέμα Ευρυάλης.

Ο Δήμος Γλυφάδας πριν ξεκινήσει τις εργασίες θα έπρεπε πρώτα να έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις, κάτι που δεν έπραξε.
Άμεσα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος σε συνεργασία με την Πολεοδομία σταμάτησε τις εργασίες προκειμένου ο δήμος Γλυφάδας να προσκομίσει τις ανάλογες αδειοδοτήσεις καθώς όλες οι εργασίες γινόντουσαν στα σύνορα των δύο δήμων. 

Ο Δήμος Γλυφάδας παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν υπηρεσιακοί του παράγοντες για την νομιμότητα των ενεργειών, ουδέποτε προσκόμισαν τις σχετικές άδειες.

Μετά από λίγες ημέρες ο δήμος Γλυφάδας, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες, προχώρησε με συνεργεία του σε εκτεταμένη εκχωμάτωση του παρακείμενου πλατώματος μέσα στα όρια του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, επεμβαίνοντας στην τοπογεωγραφία της περιοχής, αλλάζοντας στην κυριολεξία όλόκληρο το ανάγλυφο.Πανοραμική άποψη από τις εργασίες κατασκευής γέφυρας πάνω ακριβώς από το ρέμα Ευρυάλης.

Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και υδραυλικές μελέτες με κίνδυνο στην περιοχή, καθώς υπάρχει παρακείμενο ρέμα, να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.


Πανοραμική άποψη από την εκτεταμένη αλλοίωση του περιβάλλοντος.

Μετά από καταγγελίες τόσο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης όσο και κατοίκων της Γλυφάδας, επενέβησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και σταμάτησαν όλες τις εργασίες ζητώντας τις απαραίτητες εξηγήσεις από τον δήμο Γλυφάδας. Το πόρισμα των επιθεωρητών βρίσκεται σε εξέλιξη.


Εργασίες συνεργείων πάνω ακριβώς στο ρέμα Ευρυάλης

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πριν από λίγες ημέρες, γνωστή αλιμιώτικη ιστοσελίδα κατασκευής παραπλανητικών ειδήσεων παρουσίασε εργασίες διευθέτησης σε οικόπεδο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ως παράνομες εργασίες πάνω σε ρέμα. Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί όχι μόνο την γεωγραφία της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και τον λόγο των συγκεκριμένων εργασιών, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Νικολας 08.04.21
Ζιτακατ και εκει?
Απάντηση
ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. 08.04.21
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ''ΖΙΤΑΚΑΤ''?
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 18.03.21
Από ότι καταλαβαίνει κάποιος, τα έγγραφα που ζήτησε ο δήμος Αργυρούπολης, Ελληνικού από το γείτονα της Γλυφάδας, ακόμη τα περιμένει.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.