ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Βανδαλισμοί ηρώων του 1821 και στο Παλαιό Φάληρο

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 14:41

Σειρά στους βανδαλισμούς ηρώων του 1821 πήρε και το Παλαιό Φάληρο. Η φιγούρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη βανδαλίστηκε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωσή της από αγνώστους οι οποίοι τη μουτζούρωσαν με τα σύμβολα της αναρχίας. 

Την ίδια τύχη είχε πριν από λίγες μέρες και η τοιχογραφία στον τοίχο των ηρώων του 1821 στην Αργυρούπολη. Βανδαλίστηκε δύο φορές, και αποκαταστάθηκε και τις δύο. Μάλιστα τη δεύτερη φορά συνελήφθησαν τα δύο άτομα επί τω έργω.  

Στην περίπτωση της Αργυρούπολης αυτό που προτάθηκε για να δικαιολογηθούν οι βανδαλισμοί από μερίδα της αντιπολίτευσης ήταν ο καλλιτέχνης ο οποίος χαρακτηρίστηκε ακροδεξιός και χρυσαυγίτης. 

Για την περίπτωση του Παλαιού Φαλήρου πως ακριβώς δικαιολογείται ο βανδαλισμός; Ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες ήταν και οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν τις φιγούρες των ηρώων του '21 στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο;

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση άλλες είναι οι αιτίες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει περάσουν. Πολύ δε περισσότερο να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτικούς λόγους.   

Τη μορφή του Γεωργίου Καραϊσκάκη αποκατέστησε σήμερα η ομάδα "Χρώματα και Όνειρα" όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μητρέλλος. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: 

Η ομάδα "Χρώματα και Ονειρα" αποκατέστησε την φθορά εντός εφτά ωρών… Όμως ας δούμε και την θετική πλευρά του θέματος… Τέτοιες καταστάσεις είναι που μας δίνουν την δυνατότητα να δείξουμε την διαφορά μας… Η ομάδα "Χρώματα και Όνειρα" και ο δήμος Παλ. Φαλήρου έχει την οργάνωση και την δυναμική για να προστατεύει τα έργα στις γειτονιές μας. Θα είμαστε εδώ, όχι μόνο για να ζωγραφίζουμε τα ΚΑΦΑΟ αλλά και να τα ξαναφτιάχνουμε ξανά και ξανά και ξανά, όσες φορές κι αν χρειαστεί…” 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.