ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1607

ΑΛΙΜΟΣ

Ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ για τη συνδικαλίστρια του δήμου Αλίμου Αναστασία Παπαχρίστου

0 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 15:55

Ψήφισμα αλληλεγγύης στο μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Αναστασία Παπαχρίστου εξέδωσε στην 1η Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ  με τίτλο "Αλληλεγγύη στην Αναστασία Παπαχρίστου" η οποία όπως αναφέρει το ψήφισμα  "υφίσταται συνεχείς διώξεις, από τον Δήμαρχο Αλίμου αλλά και παράνομες πειθαρχικές ποινές, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, καθώς και την ηθική και οικονομική εξόντωσή της".

Στο ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων), γίνεται επίσης αναφορά και στα 18 εξώδικα που απέστειλε ο Δήμαρχος Αλίμου σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κ. Παπαχρίστου. 

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο καλεί τον δήμαρχο να ανακαλέσει τα εξώδικα και να σταματήσει να τους απειλεί με αγωγές επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και αρνήθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, αλλά και να δεσμευτούν ότι στο μέλλον δε θα δημοσιεύσουν τίποτα που να αφορά στα τεκταινόμενα στο Δήμο Αλίμου!

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Αλληλεγγύη στην Αναστασία Παπαχρίστου


"Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, η οποία, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και της εναντίωσής της στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές επιλογές του Δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, υφίσταται συνεχείς διώξεις, από τον Δήμαρχο Αλίμου αλλά και παράνομες πειθαρχικές ποινές, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, καθώς και την ηθική και οικονομική εξόντωσή της.

Η συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου διώκεται από τη Δημοτική Αρχή, γιατί αντιστέκεται:

Στις αυθαίρετες απολύσεις 12 εργαζομένων από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ, χωρίς καν την επίκληση οποιουδήποτε ουσιαστικού λόγου, ύστερα από 7 χρόνια εργασίας. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι αυτοί απολύθηκαν αιφνιδιαστικά, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2020, περίοδο κατά την οποία οι Παιδικοί Σταθμοί ήταν κλειστοί.

Στην κατάργηση του ημερησίου ωραρίου εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού των Παιδικών Σταθμών και την αναγκαστική υποχρέωση σε καθημερινή υπερωριακή εργασία για να καλυφθούν τα κενά από τις 12 αυθαίρετες απολύσεις που είχαν προηγηθεί.

Στην παράνομη ανάθεση από το Δήμαρχο αλλότριων καθηκόντων σε εργαζομένους, με πρόσχημα την πανδημία, καθώς και στη χρέωση κανονικής άδειας, κατά τις μέρες του Πάσχα 2020, όπου οι Παιδικοί Σταθμοί ήταν κλειστοί. Ο Δήμαρχος, μάλιστα, αποπειράθηκε να αναθέσει αλλότρια καθήκοντα στους εργαζομένους και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, περίοδο που οι εργαζόμενοι βρίσκονται κανονικά σε άδεια, λόγω διακοπής εργασιών της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Στην ανάθεση Υπηρεσιών Καθαριότητας στους ιδιώτες, με την επίκληση έλλειψης προσωπικού, όταν ο Δήμος Αλίμου είναι ο μοναδικός σε ολόκληρη τη χώρα, που δεν προσέλαβε κανέναν εργαζόμενο, υποχρέωση που είχε από την Προκήρυξη και το διαγωνισμό της 3Κ/2018 ΑΣΕΠ, που αναγκάστηκε η τότε κυβέρνηση να δρομολογήσει, μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το καλοκαίρι του 2017.

Η συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, τιμωρήθηκε επίσης με την ποινή της περικοπής μισθού, γιατί παραβρέθηκε στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης, απολυμένης από τους Παιδικούς Σταθμούς. Κι αυτό, παρότι είχε ενημερώσει την υπηρεσία της ότι, με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα στο δικαστήριο, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα της απολυμένης στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τέλος, είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Αλίμου, Α. Κονδύλης έστειλε εξώδικα σε 18 Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημόσιου (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΓΕΔΥ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΣΕ ΟΓΑ ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ΣΕΠΕ «η Αθήνα», Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ηρακλείου, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, Σύλλογος Εργαζομένων υπ. Γεωργίας νομού Αττικής, Σωματείο Οδηγών Μηχανικών Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων «Ασκληπιείου» Βούλας, ΠΑΣΕΚΔΑΠ) και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στο μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γιώργο Χαρίση, και τους απειλεί με αγωγές επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και αρνήθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, αλλά και να δεσμευτούν ότι στο μέλλον δε θα δημοσιεύσουν τίποτα που να αφορά στα τεκταινόμενα στο Δήμο Αλίμου!

Ύστερα από τα παραπάνω το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και γι’ αυτό καλεί το Δήμαρχο να ανακαλέσει όλες τις παράνομες ποινές σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου και να εγκαταλείψει τα όποια σχέδια για άσκηση αγωγών σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικών προσώπων που εξέφρασαν δημοσίως την αλληλεγγύη τους στην Αναστασία Παπαχρίστου".

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.