ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1592

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Καλλιθέα: Αποχώρησε η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη για τους εμβολιασμούς των αντιδημάρχων

0 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 14:55

Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε χθες η αντιπολίτευση του δήμου Καλλιθέας για τον εμβολιασμό αντιδημάρχων εκτός σειράς χωρίς να λάβει απάντηση από τη δημοτική αρχή με αποτέλεσμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποχωρήσει. 

Για το συγκεκριμένο θέμα η παράταξη του πρώην δημάρχου Ασκούνη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Με την άρνηση των τριών Αντιδημάρχων, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Δήμαρχος και των άλλων στελεχών της Δημοτικής Αρχής του κ. Κάρναβου να τοποθετηθούν και να δώσουν εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους εμβολιασμούς κατά παράβαση της σειράς προτεραιότητας, σημαδεύτηκε η χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.

Η εκκωφαντική σιωπή των τριών Αντιδημάρχων αποδεικνύει την ενοχή τους.

Δυστυχώς, οι έννοιες της δημόσιας συγνώμης ή των παραιτήσεων είναι άγνωστες για τον κ. Κάρναβο και τους Αντιδημάρχους του και αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, η οποία βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η καταστρατήγηση της σειράς προτεραιότητας των εμβολιασμών από στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καλλιθέας είναι ενέργεια πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και προσβολή για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι με υπομονή και καρτερικότητα περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν.

Η ισονομία, η ισοπολιτεία και η ευθιξία δεν αφορά τους αξιωματούχους και τους προύχοντες πάρα μόνο τους απλούς πολίτες.

Η πλήρης κάλυψη του κ. Κάρναβου προς τους Αντιδημάρχους τον καθιστά πολιτικά υπεύθυνο για πράξεις και ενέργειες που καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας, διαφάνειας και κράτους δικαίου.

Ζητήσαμε από τον κ. Κάρναβο να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με παλαιοκομματικές-ρουσφετολογικές αντιλήψεις στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελληνική Κοινωνία ότι δηλαδή υπάρχει άλλος δρόμος, ότι δεν είμαστε «όλοι ίδιοι».

Με την στάση του αυτή ο Δήμαρχος υπονομεύει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για τον εμβολιασμό των πολιτών με αυστηρούς κανόνες (με σειρά προτεραιότητας, πρωτόκολλα, κ.ά.). Η παραβίαση των κανόνων αυτών από αιρετούς είναι κάτι το οποίο με δριμύτητα έχει στηλιτεύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διοίκησης στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα για την κοινωνία αποχωρήσαμε μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους από τηνσυνεδρίαση". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.